Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lander værtskabet for VM 2020 på danske hænder, forventer formand for H-bådsklubben i Danmark, Henrik Toft, at se 40-45 både på deltagerlisten. Foto: H-bådsklubben

VM i H-båd 2020 kan være på vej til Danmark efter tysk aflysning

De tyske arrangører har trukket stikket til H-bådenes verdensmesterskab i juli. Det har fået den danske klub til at tilbyde sin værtsrolle for et VM-stævne på dansk grund. Kun den endelige bekræftelse og de sidste detaljer mangler.

Af Sara Sulkjær |

H-bådssejlere fra hele verden skulle i starten af juli have sat kurs mod tyske Warnemünde. Det bliver ikke tilfældet. 

Den verdensomspændende coronavirus har lukket dørene for de tyske værter, hvorfor en aflysning af det planlagte VM-stævne blev eneste udvej.

Men der er fortsat håb. De sejlhungrede H-bådsejere kan i stedet meget vel sætte hinanden stævne på dansk grund, da den danske H-bådsklub har tilbudt at afholde mesterskabet i efteråret, hvor klubben i forvejen har en række stævner på programmet.

Ikke et high-performance-stævne

Det kommende VM vil dermed blive plottet ind i forlængelse af ét af disse efterårsstævner, hvor sejlerne i forvejen har sat kryds i kalenderen:

- Det bliver ikke et high-performance-VM, men det giver dem, der har lyst, mulighed for at sejle mesterskabet, forklarer Henrik Toft, formand i H-bådsklubben, til Minbaad.dk.

En endelig bekræftelse fra den internationale H-bådsklasse mangler blot at lande i danskernes indbakke, inden de sidste detaljer kan falde på plads og invitationerne sendes ud. 

En bekræftelse, de danske sejlere forventer at modtage i midten af april.

Forsmag på VM 2021

Lykkes det at lokke VM-stævnet til Dannmark, kan sejlerne få en lille forsmag på dét, der venter. I 2021 står den danske H-bådsklub i spidsen for et stort VM i Struer, hvor hele 65 både ventes på startlinjen.

Planlægningen er i fuld gang, inden sejlere fra nær og fjern næste år mødes i Limfjordsbyen i dagene fra den 9. til 15. august.

content-loader
content-loader
content-loader