Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr

OSCAR et optisk system til at undgå kollision

Systemet baserer på brug at infrarød termiske kameraer med høj opløsning kombineret med brug af kunstig intelligens. Hvis din båd sejler på autopilot og skipperen ikke tager affære, kan OSCAR ændre kursen, så kollision undgås. Opdateret kl. 14.03.

Af Troels lykke |

Med OSCAR kan du på din plotter, ipad eller iphone se et skærmbillede af, hvad der foregår foran båden.

Systemet, der koster på den anden side af 200.000 kroner, og fint passer til superyachts eller store flerskrogsbåde, får glæde af OSCAR 40R, der placeres i toppen af masten for at få rækkevidde. Systemet er testet med succes.

I efteråret 2020 kommer en model OSCAR30 til en pris omkring 65.000 kroner, specielt udviklet til både fra 45 fod.

Billede står stille via gyrosystem

Systemet leverer et billede i realtime og der er indbygget et elektronisk gyrosystem, så billede står helt roligt, selvom båden bevæger sig.

Det fortæller Aksel Andresen fra BSB-AI / OSCAR til minbaad.dk. Han fortæller videre.

Du kan skifte til mapfunktionen og i stedet ser du nu en cirkel med afstandsmåling, samt OSCAR et optisk system til at undgå kollision og angivelse af en sikkerhedszone.

Hvis der kommer fremmede både indenfor cirklen der passerer din båd uden fare for kollision, følger OSCAR den fremmede båd uden at give alarm.

Kan selv ændre kurs

Såfremt den fremmede båd har kurs mod en mulig kollision slår alarmen til og skipperen må reagere. Hvis din båd sejler på autopilot og skipperen ikke tager affære, så kan OSCAR ændre kursen, så kollision undgås.

Denne funktion kommer senere i 2020 via en APP Hvis den fremmede båd har AIS, vil dette også blive vist.

Derudover vil OSCAR også slå alarm, hvis der i sikkerhedszonen dukker forhindringer op: flydende container i overfladen, euro palletter, træstammer, farvandsbøjer etc. etc egentligt alt muligt, man kan kollidere med.

Kan genkende på 135 meters afstand

Den mindste forhindring OSCAR kan genkende er 1 x 1m på en afstand af 135 meter. Disse ting kan man se på billedefunktionen, men også på mapfunktionen.

Da OSCAR er kombineret med kunstig intelligens og er fodret med billeder af alle mulige forhindringer, vil den fortælle dig, hvad forhindringen er. 

Eksempelvis ser du på billedfunktionen en RIB-gummibåd, vil OSCAR i mapfunktionen vise en RIB, forklarer Aksel Andresen du kan kontakte på contact@bsb-ai.com

www.oscar-system.com/index-en

content-loader
content-loader
content-loader