Sommerhavne: Dyvig Bro – en sønderjysk perle med vandrutchebane i havnebassinet
Den afsidesliggende havn er ikke et typisk mål for turister, men gæstesejlere i alle aldre er vilde med marinaens afslappende omgivelser. Også 36-årige Stine Marie Jakobsen fra Faaborg, der besøgte Dyvig Bro med kæresten og to børn.
Minbaad.dk finder sejlernes yndlingshavne. Denne gang i Sønderjylland, hvor den nye Albin Ballad-sejler Stine Marie Jakobsen fortæller om Dyvig Bro, der blot råder over 70 pladser.
Stine Marie Jakobsen, hvilken havn er din absolutte favorit på sommertogtet?
- Dyvig Bro, som vi lagde vejen forbi sidste år. Det var ligesom at ankomme til en tidslomme. Her herskede en superhyggelig atmosfære, hvor der virkelig var plads til at holde rigtig ferie med afslapning og tid til familien.
- Selvom havnen ikke er et turistmål i sig selv, var der liv og atmosfære, skabt af de øvrige gæstesejlere. Også flere yngre familier kastede fortøjningerne der, hvilket var skønt for vores egne børn på fire og syv år.
Hvad gør denne havn speciel sammenlignet med andre danske havne?
- At havnen ligger så afsides gør den til en sand, lille perle. Den nærmeste by er Nordborg fem-seks kilometer derfra, så de færreste turister lægger vejen forbi.
- Faktisk er det stort set kun gæster fra det nærliggende badehotel og de øvrige sejlere, der færdes på broerne, hvilket er med til at skabe en dejlig ro.
Hvilke seværdigheder skal man besøge, når man ligger i Dyvig Bro?
- Først og fremmest skal man nyde den fantastiske natur, der er omkring havnen. En natur, der kan opleves på to hjul, da det er muligt at låne gratis cykler på havnen til både børn og voksne.
- Også områdets busser er gratis, hvilket gør det muligt at komme billigt til både Nordborg, som har et slot og forskellige museer, og til Danfoss Universe. Særligt sidstnævnte oplevelsespark var et hit hos børnene.
Hvis noget skulle forbedres i Dyvig Bro, hvad skulle det så være?
- Det eneste, vi godt kunne have brugt, var en legeplads. Heldigvis var vejret godt, så børnene brugte det meste af tiden på at bade ved havnebassinets vandrutchebane, men i knap så varmt vejr havde vi manglet den.
- Ellers virkede faciliteterne forholdsvis nye, samtidig med at de var rene og velholdte. De mest nødvendige dagligvarer kunne købes i en campingkiosk nær havnen, ligesom is fås hos badehotellet.
Hvordan vil du generelt beskrive de danske havne?
- For os som forholdsvis nye sejlere kan det være svært at finde frem til, hvordan vand og strøm betales på de enkelte havne. Det varierer hvert sted, og skilte med oplysninger og guidelines er ofte en mangelvare.
- Også toiletforholdene veksler en del i standard, men til gengæld nyder vi at bruge de gratis tilbud om cykler og busser, der tilbydes rundt omkring. Når man er en børnefamilie, betyder det bare meget, at man ikke skal gå to kilometer for at handle eller besøge seværdigheder.
Om Dyvig Bro:
Havnepladser: 70
Faciliteter: Toilet og bad, WI-FI, vaskemaskine, tørretumbler, gratis cykel og bus m.v.
Frihavn: Nej
Havnetakster: 130,00 kr. (9-12 m)
Hjemmeside: www.dyvigbro.dk
Få overblikket over sejlernes ynglingshavne på sommerturen herunder. Tryk på ikonerne for info om havnene. Kortet er lavet på baggrund af Minbaad.dk's artikelserie 'Sommerhavne'.