Gå til hoved-indhold
Tur
Chris Draper er i øjeblikket en del af det britiske SailGP-team. Foto: YouTube

America's Cup-sejler skruer tempoet ned for at tage på langtur med familien

Chris Draper, der har deltaget i de største, internationale kapsejladser, satte i 2017 prof-sejladsen på pause for at hellige sig familien i Caribien. Læs om Drapers oplevelser på familiens engelsksprogede blog.

Af Sara Sulkjær |

En OL-bronzemedalje i 49er fra 2004, en sejr i Extreme Sailing Series og to America's Cup-sejladser.

Et imponerende sejler-CV, som blot er de færreste forundt. Alligevel valgte britiske Chris Draper, teamleder for INEOS UK Sail GP, i 2017 og 2018 at føje endnu en sejleroplevelser til erfaringslisten: Langturssejlads med familien.

Det skriver Yachting World på sin hjemmeside.

En unik chance

Pludselig var de lynhurtige kap-både udskiftet med den langt mere langsommelige sejlads på en 41-fods Fountaine Pajot Lipari-katamaran, og det dybt koncentrerede samarbejde med professionelle holdkammerater erstattet af latter og snakke med hustruen og parrets to børn på syv og fire år.

Omgivet af Caribiens høje palmer, azurblå havvand og hvide sandstrande fik sejleren fornyet tid til familien - dét uden tidligere at have brugt tid på familiesejlads og dermed uvidende om børnenes mulige søsyge og lignende. 

Alligevel blev turen en succes: 

- Vi var alle ret nervøse, men du lever kun én gang, og vi ønskede at tage denne udfordring ved hornene. Chancen for at vise børnene noget af verden fra en båd er for god til, at vi ville lade den gå fra os, skriver sejlerne på deres blog.

Læs mere om turen på bloggen her.

content-loader
content-loader
content-loader