Gå til hoved-indhold
Småbåde
To frivillige viser her beredskabets nuværende RIB under et arrangement på havnen i Ringkøbing. Foto: Beredskabsforbundet Ringkøbing-Skjern / Facebook

Frivillige vestjyder får 285.000 kroner til en ny redningsbåd

Sejlerne på Ringkøbing Fjord og Vesterhavet kan se frem til yderligere hjælp fra de frivillige i beredskabet. Om få uger leveres en større RIB-båd med flere hestekræfter fra Pro-Safe i Korsør.

Af Sara Sulkjær |

15 år og klar til pension. Det er status for Beredskabsforbundet Ringkøbing-Skjerns RIB-båd, der i over et årti har hjulpet nødstedte sejlere i Vestjylland.

Begejstringen var derfor stor, da det kom frem, at Trygfonden har besluttet at donere over en kvart million, nærmere præcist 285.000 kroner, til en ny redningsbåd.

En større RIB

Mens den nuværende redningsbåd måler 4,6 meter, vil den kommende forlænges med lidt over en halv meter, ligesom der på påhængsmotoren kommer til at stå mellem 70 og 100 hestekræfter.

På den nu snart udtjente båd står blot 60.

Det skriver det lokale nyhedsmedie, Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Erfarne bådebyggere leverer

Det bliver Korsør-virksomheden Pro-Safe, der skal levere den nye båd til de vestjyske reddere. 

En virksomhed, der de seneste tyve år har produceret og leveret RIB-fartøjer med dertilhørende sikkerhedsudstyr til såvel politi som redningsstationer landet over.

Kilde: Dagbladet Ringkøbing-Skjern

content-loader
content-loader
content-loader