Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
14 Wayfarer sejlede DM i Aarhus. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads

Ingen spænding om vinderen ved Wayfarer-DM efter Just og Friis satte 8 førstepladser ind

Et coronaramt felt på 14 spændte Wayfarer-joller var mødt frem til start i Aarhus Sailing Week. Rapport fra klassen, der lever fint.

Af Troels Lykke |

Årets DS-DM for Wayfarer blev i den forgange weekend afholdt som en del af Sailing Aarhus Week. Et lidt coronaramt felt på 14 spændte Wayfarer-joller var mødt frem til start. Der skulle sejles på samme bane som Contender- og OK-joller. 

Det har tidligere vist sig, at disse jolletyper egner sig til at sejle på samme bane, og også denne gang gik det gnidningsløst, fortæller Christian Milert fra Wayfarer-klassen.

Otte førstepladser Just og Friis

Storfavoritter var – som hver gang de sætter sig i samme båd - Anders Friis fra Sejlklubben Esrum Sø og Mogens Just fra Kaløvig Bådelaug. 

Når man sætter sådan to kapaciteter sammen, lyser der ro og overblik ud af deres jolle, og resultaterne blev også derefter. Otte førstepladser ud af otte mulige og en suveræn og velfortjent guldmedalje til dem. 

Vejrguderne viste sig fra den venlige side med frisk vind fra en vestlig retning med byger og overraskende vindstød og vindspring, der  især gjorde spilersejladsen udfordrende. 

De varierende vindforhold gav muligheder for at avancere og tabe, men når Just og Friis konstant befinder sig det rigtige sted på banen med noget, der ligner det rigtige trim, må resten af feltet blot konstatere, at der skulle have været trænet noget mere for at få has på dem.

Kort afstand fra anden- til sidstepladsen

Sejladserne var sjove, da der var ret kort afstand fra en andenplads til en sidsteplads, og ingen kunne vide sig sikker på en placering, før man var i mål. 

Det er samtidig en god udvikling i klassen, at mange kan være med fremme. Når det er sagt, var Anders Pjetursson og Niels Alslev fra Farum Sejlklub gode til andenpladser -hele fire af slagsen blev det til og også en velfortjent sølvmedalje til dem.

Bronzemedaljen var der hårdere kamp om, men Hans Henrik Riber og Jens Peter Riber fra Ho Bugt Sejlklub fjernede tvivlen ved at slutte bedst af tredjepladsaspiranterne.

Årets sidste stævne i Wayfarer-klassen afholdes i Herslev Strand Sejlklub den 3. og 4. oktober.

Resultatliste fra Aarhus Sailing Week

content-loader
content-loader
content-loader