Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Udslidt LM 23 omdannet til tjekket bådhotel i Kalvehave - flere på vej

Bådebygger Gert Larsen og kæresten Jette Ditlefsen satser på bådhoteldrift i det sydlige Sjælland, og allerede nu er flere uger booket. En nedslidt LM23 blev bygget om og udnyttet maksimalt, men til gengæld kan den ikke længere sejle. Yderligere to både bygges om.

Af Troels lykke |

Den første overnatning på Kalvehaves bådhotel kom i slutningen af maj. En gæst, Charlotte Jørgensen skriver rosende på bådhotellets Facebookside:

- Overnatning kan anbefales i hotelbåden i et smukt, stilrent og velindrettet “tinyhouse”, omgivet af beroligende bølgeskvulp og lækker morgenmad, bestående af bl.a. nybagte boller og lune kanelsnurrer. Meget rare og imødekommmende mennesker, som er yderst hjælpsomme med diverse spørgsmål og informationer, man føler sig som gæst meget velkommen og set. Vi kommer meget gerne igen. Snarest.

Fin plads i forkøjen

En overnatning koster 785 kroner, kan man læse på bådhotellets hjemmeside, og der er fin plads til to i forkøjen, der er 2,25 meter bred og 2,7 meter lang.

- Med lidt vilje kan der også sove et barn der, for forkøjen er temmelig stor, forklarer daglig hotelchef Jette Ditlevsen på 48 år. Hun ville prøve noget nyt efter at have været lagerchef og teknisk tegner.

- Det har været godt at få rystet posen i ens arbejdsliv. Nu gør jeg noget, jeg brænder for, og det har været en udviklende proces. Nu har vi bygget LM 23'eren om, altså jeg har hjulpet min kæreste Gert med det, siger Jette Ditlefsen til Minbaad.dk.

Parret sejler selv Granda 23 og er til de mindre, ældre både.

Simple living 

Hotelbåden er for alle.

- Men vi tror at mange landkrabber, der er glade for vand, kunne tænke sig at vågne op inde i havnen og høre suset og gynge om natten. Det er en slags oplevelsesturisme og simple living. Vi håber også, at sejlere vil prøve at bo i båden og opleve området, vi har også små motorbåde med el-motor og kajakker, man kan leje.

Gamle både er købt billigt

Gert Larsen ser frem til at få to både mere ind i hoteldriften. Parret har allerede fundet en LM 23 og LM 27, hvor sidstnævnte forventes at tages i drift i 2021.

- Bådene er billige i indkøb, mange af bådene er jo forladte og kan ikke sælges. Det føles godt, at det er genbrug af gamle både. Vi har taget motoren ud af båden for at få mere plads. Jeg har også bygget fast tag ude i cockpittet, der er ståhøjde på to meter. Vi synes, der er blevet god plads, siger 49-årige Gert Larsen.

LM 23'eren har el-varme, to elektriske blus, håndvask, køleskab og et lille toilet. Man får en kode til badet i havnen.

- Vi glæder os til kunderne, allerede nu har der boet folk her i tre weekender, og vi har fået bookninger i sommerferien, siger Jette Ditlefsen.

content-loader
content-loader
content-loader