Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Horsens-sejlerne er i øjeblikket bedste danskere i Australien. Foto: Sailing Energy

Tæt kamp om OL-pladsen i 49erFX - AJ og Iben på tredjepladsen ved VM

Med en flot 3-10-4-serie onsdag ligger Horsens-sejlerne i øjeblikket til VM-bronze. Ida Baad og Marie Thusgaard, der tog tredjepladsen ved VM 2019 i december, er på 13. pladsen. Lübeck og Buhl er bedst i herrernes 49er, mens Lin og CP indtager 16. pladsen i Nacra.

Af Sara Sulkjær |

Kun én dansk 49erFX-besætning kan til sommer sætte kurs mod OL i Japan.

Det er hårde odds - ikke mindst i en klasse, hvor både Ida Baad og Marie Thusgaard samt den yngre besætning med Anne-Julie (AJ) Schütt og Iben Nielsby har vist, at de hører til blandt den absolutte verdenselite.

Ti pladser skiller besætningerne

Tydeligst blev det ved december måneds VM i New Zealand, der sammen med det højaktuelle VM i Australien udgør sejlernes OL-udtagelse.

I New Zealand sikrede Ida og Marie sig en samlet tredjeplads og et forspring i OL-udtagelsen, imens AJ og Iben måtte tage til takke med en 11. plads. 

Få måneder senere er rollerne byttet om. Efter de to første sejldage ved VM 2020 i Australien er det den unge besætning, der har sat sig på tredjepladsen efter en flot 3-10-4-serie onsdag.

Samtidig kan Aarhus-sejlerne Ida og Marie se deres navn skrevet på stævnets 13. plads - ikke mindst grundlagt af en ærgerlig tyvstart tirsdag:

- Det svar surt med tyvstarten, men det er, hvad der sker nu og da. Alt i alt har vi en god fornemmelse for de kommende dage, skrev Ida og Marie på Facebook efter de første sejladser.

Udskiftning i 49er

Også herrernes 49er er til start ved verdensmesterskabet i Australien. Her kunne Michael Hansen og Mathias Sletten ikke følge op på deres overraskende flotte tirsdag, hvorfor teamet nu inkasserer den samlede 29. plads.

I stedet har landsmændene Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhl overtaget teamets 15. plads som bedste danske besætning i 49eren. 

I Nacra-klassen, der ligeledes sejler VM i Australien i disse dage, er VM-sølvvinderne fra december, Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck, i øjeblikket placeret på den samlede 16. plads.

De danske placeringer efter dag tre

49er:
15. Mads Emil Lübeck/Nikolaj Buhl (11-1-8)
19. Jonas Warrer/Jakob Precht Jensen (23-1-5)
20. Daniel Nyborg/Sebastian Wright Olsen (8-10-10)
29. Michael Hansen/Mathias Sletten (14-17-6)

49erFX:
3. Anne-Julie Foght Schütt/Iben Nielsby (3-10-4)
13. Ida Marie Baad/Marie Thusgaard (3-6-18)

Nacra 17:
16. Lin Ea Cenholt/Christian Peter Lübeck (15-17-4)
20. Natascha Saouma-Pedersen/Mathias Borreskov (16-11-15)

Kilde: Sailing Aarhus

content-loader
content-loader
content-loader