Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Alex Thomson styrer båden fra kahytten, hvor han også haler ind på sejlene. Her sidder han uden at få skumsprøjt i hovedet. Han har nu 23.448 sømil til målstregen i Frankrig. Foto: Hugo Boss
Kapsejlads

Hugo Boss' hemmelighed: Det forsvundne cockpit sparer virkelig meget vægt på IMOCA 60'eren

Sailing World on Water har fokus på Vendée Globe, hvor en ærlig Thomson fra Hugo Boss forklarer om det smarte ved at styre båden fra kahytten, tæt på kølen. En af fordelene er, at båden sparer en masse vægt. Hør om sejlmaskinen til 50 mio. kr., der nu er nr. to i Vendée Globe.

Af Troels Lykke |

Denne gang stiller Thomson op i en helt ny Hugo Boss-yacht, IMOCA 60, som har taget 80.000 timer at udvikle og bygge, så forventningerne er høje.

Lige nu er Thomson da også på en andenplads, her torsdag aften, 9,2 knob efter Jean Le Cam. Se, hvor bådene er: www.vendeeglobe.org/en/tracking-map

Dette års Vendée Glob- vinder forventes at sejle over målstregen omkring januar 2021.

Alex Thomson håber at komme rundt om jorden på under 70 dage. Se ham arbejde i kahytten i denne friske video fra Atlanterhavet.

74 døgn i 2017

Den seneste Vendée Globe 2016/2017 blev sejlet på 74 døgn af franskmanden Armel Le Cléac'h i Banque Poularie VII, hvor Alex Thomson kom ind på en andenplads, efter han ødelagde ét af sine foils.

Mere end 17 både sejler med foils i årets udgave - de fleste med nye, opdaterede foils, der skaber mere bæring og oprettende moment på de 60 fods både, der dermed er gjort lidt smallere i vandlinjen og har rundere kurver.

To typer foils

IMOCA-klassen har to typer foils. Ét med cirkelslag, der kan trækkes ind i skroget under let vind, så der er mindre vindmodstand, mens den anden type foils er mere kantede.

De skrappe solo-sejlere, man skal holde øje med, er som nævnt britiske Alex Thomson i Hugo Boss, men også franske Jeremie Beyou i Charal. Blandt de hurtige kvinder hører den erfarne Samanta Davies i Initiatives-Coeur.

Se video i bunden af artiklen og forstå mere om Hugo Boss-båden.

Hugo Boss, IMOCA 60:
Længde: 18,28 m

Bredde: 5,40 m

Dybgang: 4,50 m

Vægt: 7,6 ton

Mastehøjde: 29 m

Mastetype: Vingemast

Foils: Ja

Krydsstel: 330 m2    

Downwindstel: 630 m2

Læs mere om Hugo Boss-båden på www.facebook.com/AlexThomsonRacing og www.vendeeglobe.org/

Se stillingen lige nu: www.vendeeglobe.org/en/ranking

content-loader
content-loader
content-loader