Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Eddie på 14 år snorklede i ankerbugten på Moorea i Fransk Polynesien da han tragisk blev ramt. Privatfoto

14-årig dreng døde tragisk under snorkeltur i Stillehavet efter motorbåd ramte ham

Britiske Eddie på 14 år snorklede i ankerbugten på Moorea i Fransk Polynesien, da der kom en motorbåd med høj fart. Motorbåden så ikke Eddie i vandet og ramte ham, så han omkom på stedet. Den danske familie Ørnebjerg Bækholm hjælper familien.

Af Cille Rosentoft |

En langturssejler-familie fra Jersey i England oplevede i søndags det værste, der kan overgå en familie.

Familien på fire forlod Jersey, England, for 18 måneder siden og har tilbragt 9 af månederne i Stillehavet. Familien bestod af far Harry Genda, mor Barbara, datter Amelie og denn nu afdøde søn Eddie.

Sønnen Eddie på 14 år snorklede i ankerbugten på Moorea i Fransk Polynesien, da der kom en motorbåd med høj fart.

Motorbåden så ikke Eddie i vandet og ramte ham. Desværre var sammenstødet så voldsomt, at Eddies liv ikke stod til at redde. Det efterlader nu mor, far og søster på 12 år alene i dyb sorg.

Flyves hjem og begraves

Familien har sejlet i 18 måneder og har indtil denne tragiske ulykke dyrket eventyret og oplevelserne.

Nu skal Eddie flyves hjem til England, hvor han skal begraves og have en ordentlig afsked. Familien har samlet ind via crowdfunding og har nu opnået det beløb, der skal til for at tage Eddie med hjem. At efterlade ham i Fransk Polynesien var ikke en mulighed for dem.

Den danske familie Ørnebjerg Bækholm, som vi har fulgt på deres langtur, har løbende været i kontakt med familien og var på Tahiti, da ulykken fandt sted.

Dansker hjalp faderen med at sejle båd

Far og skipper på familiens danske båd S/Y Atreju, Troels Ørnebjerg Bækholm tog efter ulykken en færge til Moorea - sammen med to andre sejlere - for at hjælpe faderen til Eddie med at sejle båden S/Y September til Tahiti, hvor Eddies mor og søster var taget til med færge.

Det har fået familien Ørnebjerg Bækholm til at sætte ord på tragedien på denne måde:

- At være en del af dette tætte netværk betyder, at vi deler de gode og svære tider. Det betyder, at vi springer til, når der er brug for det. På den mest tragiske måde har vi måtte sande dette, da bekendte, vi lå i lockdown med i Nuku Hiva og ved siden af her i Papeete, mistede deres 14-årige søn Eddie i søndags. Eddie døde i en tragisk snorkelulykke, hvor han blev sejlet ned af en motorbåd og dræbt. Det er så forfærdeligt, og vi er alle i chok. Alle gør, hvad de kan for at støtte familien i denne urimeligt svære tid, og vi er alle rykket tættere sammen, forklarer Troels Ørnebjerg Bækholm.

Mindehøjtidlighed i ankerbugter

Der afholdes mindehøjtidelighed i alle ankerbugter i Fransk Polynesien på lørdag den 15. august kl 15.00. Alle opfordres til at sende Eddie godt afsted med dette sidste farvel.

Mere end 24.000 pund er nu samlet ind til familien, som man kan støtte her.

content-loader
content-loader
content-loader