Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Opti-familier fra hele verden har de foregående år tilbragt påsken ved Gardasøen. Arkivfoto

Optimisternes påskestævne med 1000 sejlere på Gardasøen sejles måske til juni

Som dagene går, falder chancen for et Opti-stævne i Italien den 11. til 14. juni markant. Stævnet blev oprindeligt udskudt fra påsken til midt-juni grundet den farlige coronavirus. Endnu en udskydelse kan være på trapperne.

Af Sara Sulkjær |

I 2019 indledte tusind Opti-sejlere fra hele verden sæsonen på Gardasøen i påsken. En tradition, der i 2020 skulle være sat i søen for 38. gang.

Nu er påsken forsvundet i kølvandet, uden at de mange sejlere og deres familier har spændt jollen på biltaget og sat kursen mod Italien. Med god grund.

Den omfattende coronavirus har et skarpt tag, ikke mindst i Italien, hvilket tidligere har fået de italienske arrangører fra Fraglia Vela Riva til at udskyde stævnet til den 11. til 14. juni.

Kan få startgebyr retur

Som kalenderbladene vendes, bliver chancen for et stævne i midten af juni dog mindre og mindre:

- Lige nu ved vi ikke, om vi vil være i stand til at drage fordel af det vindue, vi fik tildelt i juni. Det siger sig selv, at som dagene går mindskes muligheden for at organisere en sådan begivenhed på så kort tid, forklarer præsident i arrangørklubben, Alfredo Vivaldelli, til klubbens hjemmeside.

De sejlere, der allerede var tilmeldt påskestævnet, har derfor fået deres penge retur, hvis de ikke ønsker eller har mulighed for at være på startlinjen ved det kommende stævne.

Venter tålmodigt

At der kommer et stævne er de italienske arrangører ikke i tvivl om. Det er nemlig ikke blot værtsklubben, der anser det populære Garda-stævne som et højdepunkt. Også de mange fremmødte sejlere sætter pris på påskesejladsen: 

- Det er derfor, vi tålmodigt afventer afslutningen på denne dramatiske og problemfyldte tid for derefter at give en ny dato til vores mange deltagere, forklarer arrangørerne fra Fraglia Vela Riva.

Nærmere information om en yderligere udskydelse af stævnet offentliggøres hurtigst muligt. Følg med her.

Kilde: Fraglia Vela Riva

content-loader
content-loader
content-loader