Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Contest 59'eren er designet med smart bovspryd. Foto: Contest Yachts

Contest 59CS - en luksuriøs turbåd til sejleren, der ønsker bekvem og rolig sejlads

Hollænderen er skabt til sejlads med venner og familie ombord. Store spil, rullesejl og automatiske systemer skal gøre sejladsen overkommelig, selv med gæster ombord.

Af Sara Sulkjær |

Samarbejdet mellem hollandske Contest Yachts og de anerkendte designere judel/vrolijk & co kaster nu endnu en luksuriøs nybygning af sig. 

Denne gang er det en turbåd på lige under 60 fod, der føjes til den internationale flåde, hvoraf det første eksemplar blev fremvist på den hollandske messe, Dutch Yachting Week, i september.

Snuble-frie dæk

Her var det særligt de turglade sejlere, der drømmer om at invitere familie og venner på sejltur, som hollænderne forsøgte at imponere. 

Højt på prioriteringslisten har designerne derfor føjet en bovpropel, store spil og rullesejl for derigennem at gøre sejladsen lettere tilgængelig for det brede publikum:

- Det handler om at gøre sejladsen bekvem. Sikre, snuble-frie walkabout-dæk, automatiserede systemer til håndteringen af sejl og rig, altid af højeste kvalitet, og manuelle systemer, der med udstyrets størrelse og gearing er gjort mere overkommeligt, forklarer Contest Yachts' på deres hjemmeside.

Panorama-udsigt

Et godt beskyttet cockpit er desuden med til at øge komforten ombord, ligesom interiøet er hævet om læ, således at der opnås en fin udsigt gennem bådens panorama-vinduer.

I bådens agterende findes samtidig en stor kahyt med dobbeltseng, ligesom et par kan slå sig ned i bådens stævn. En enkelt seng findes desuden i turbådens styrbordside, modsat toilettet.

Specifikationer:
Længde, inkl. bovspyd: 18, 52 m

Bredde: 5,12 m

Deplacement: 27.300 kg

Dybgang, standardkøl: 2,63 m

Mastehøjde over vandlinjen: 27,31 m

Storsejl: 102 m2

Genua 112 %:  85 m2

Brændstoftank: 931 l

Vandtank: 903 l

Motor: Volvo Penta, 110kW

Pris: ikke oplyst

Læs mere om båden her.

Kilde: Contest Yachts

content-loader
content-loader
content-loader