Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det var ikke ligefrem solskin i Thy under Big Air stævnet. Foto: Martin Bjørn Christensen

Flyvende hollænder vandt første Big Air kitestævne i Thy

32-årige Nick Jacobsen fra København levede ikke op til forventningerne og blev slået ud i tredje runde til Cold Hawaii Big Air i Vorupør i Thy, hvor 500 tilskuere så på. - Jeg fik ikke nok vind i min drage, siger Nick Jacobsen.

Af Troels Lykke |

Det gik ikke, som de 400-500 tilskuere på stranden i Nørre Vorupør i Thy håbede på, da Cold Hawaii Big Air blev sejlet ved det forblæste fiskerleje.

Den 32-årige Nick Jacobsen fra København levede ikke op til andres og egne forventninger ved det første Big Air-stævne i Danmark nogensinde.

Han røg ud af tredje runde og endte med en placering langt nede på listen. Skuffende for en kitesurfer, der i 2017 vandt Red Bull King of the Air i Sydafrika og blev nummer to sidste år.

- Det gik ikke helt som ventet. Vinden drillede lidt, og jeg kagede rundt. Men det er en del af det. Jeg er lige kommet op af vandet, så jeg skal lige tænke over det, men jeg fik ikke nok vind i min drage, siger Nick Jacobsen.

Hopper 20-30 meter op i luften

Kitesurfere står på et bræt, der minder om et snowboard og bliver trukket frem af en stor drage.

Når de trækker dragen ned mod vandet, kommer der mere fart på, og de bedste kan mærke vindstødene, som katapulterer dem op i luften.  

Men netop vindstødene var den store udfordring i Thy. Dem skulle kitesurferne lære at håndtere for at hoppe 20-30 meter op i luften og udføre tricks som at tage brættet af eller spinne om sig selv.

Nick Jacobsen blev aldrig gode venner med vinden

Nick Jacobsen blev aldrig gode venner med vinden, men det ødelagde ikke glæden ved, at Danmark har forhold, der kan sikre en god konkurrence i stunt kitesurfing, som disciplinen også kaldes.

- Jeg har det fint med, at det endte her. Nu skal jeg hygge mig og heppe på drengene. Jeg håber, at nogle af de unge, der er i starten af deres karriere, løfter pokalen senere i dag, siger Nick Jacobsen.

Sådan endte det ikke. Finalen stod mellem tre hollændere, og de gav et show til tilskuerne med det ene vilde hop efter det andet.

Undervejs skiftede Lasse Walker drage til en større model i et forsøg på at score de sidste point. Det skete ikke, og til sidst stod Kevin Langeree med flest point og pokalen. Lasse Walker blev toer, og Stig Hoefnagel treer.

content-loader
content-loader
content-loader