Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Klubudviklingsprisen gik sidste år til Horsens Sejlklub. PR-foto

Den særlige indsats skal hædres - hvem har udviklet sejlsporten i 2020?

I et corona-år, hvor klubberne er blevet tvunget til nytænkning, er flere oplagte kandidater til Dansk Sejlunions Klubudviklingspris. Frem til den 31. januar er det muligt at indstille kandidater til prisen.

Af Sara Sulkjær |

Om man har ønsket det eller ej, har sejlsporten som det øvrige Foreningsdanmark gennemgået en rivende udvikling i 2020. Nye initiativer er sat i søen, når klubber landet over grundet stadigt skiftende corona-restriktioner gentagne gange er blevet tvunget til at tænke ud af boksen.

De fysiske sammenkomster i forbindelse med større kapsejladser blev annulleret og erstattet af online skippermøder, jollestævner landet over blev splittet op, ligesom e-sejlsporten vandt indpas hos flere sejlere - alt sammen initiativer, der er fulgt direkte i kølvandet på den omfattende corona-pandemi.

20.000 kr. til klubudvikling

Flere kandidater står derfor i kø, når årets Klubudviklingspris, der hædrer en frivillig leder, en gruppe af personer eller en klub, der har gjort en særlig indsats for udvikling af sejlsporten, skal uddeles:

- Med prisen ønsker Dansk Sejlunion at anerkende det målrettede initiativ, den nyskabende idé eller den ekstraordinære indsats, som gør en forskel i klublivet, og som kan være til inspiration for alle i dansk sejlsport, forklarer unionen på sin hjemmeside

Foruden den fornemme pris følger også et beløb på 20.000 kroner. Penge, der er øremærket den fortsatte klubudvikling.

Sidste års vindere skaffede nye sejlere

Sidste år var det sejlerne i Horsens, der fik glæde af æren og den medfølgende check:

- Aktiviteter for at få flere nye sejlere på vandet og samtidig fokusere på aktiviteter for eksisterende medlemmer har vist sig succesfuldt i Horsens Sejlklub, der med investering af tre J/70ere skaber nye muligheder og binder flere aktiviteter sammen, lød forklaringen dengang om arbejdet i den østjyske sejlklub.

Du kan læse mere og indstille din kandidat til Klubudviklingsprisen inden den 31. januar 2020 her.

Kilde: Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader