Gå til hoved-indhold
Småbåde
Hele 27,5% svarede at de klart ville foretrække en kabinebåd. Regner man de 13% med som svarede fiskebåd (heraf har ganske mange modeller jo kahytsplads) ryger totallen helt op på 41%. PR-foto

Importør fra Greve Marina: Danskerne vil have kabinebåde og joller

En hurtig brugerundersøgelse på importøren Jørgensen & Dahls hjemmeside slår fast, at størstedelen af sidens brugere foretrækker kabinebåd, alternativt en jolle, såfremt de skal købe båd.

Af Troels lykke |

De sidste tre uger er brugere af importørens hjemmeside www.mercurymarine.dk blevet mødt af en lille spørgeundersøgelse, der spurgte ind til, hvilken bådtype brugeren ville foretrække og hvorfor?

Knap 200 personer valgte at svare, når de fik valget mellem vandskibåd, sejlbåd, kabinebåd, fiskebåd, jolle og gummibåd.

Hele 27,5 % svarede, at de klart ville foretrække en kabinebåd. Regner man de 13 % med som svarede fiskebåd (heraf har ganske mange modeller kahytsplads) ryger totalen helt op på 41 %.

Bayliner, Quicksilver og Uttern revet væk

Besvarelserne passer fint overens med det billede, der tegnes hos de danske forhandlere af Bayliner, Quicksilver og Uttern.

- Bådene er på det nærmeste blevet revet væk, selv ekstra import af Bayliner-både er solgt, før de ankommer til Danmark. At joller og gummibåde også er interessante for de danske forbrugere vidner svarprocenten på 27 % i positiv favør til de mindre åbne både om, fortæller Mads Dahl Jeppesen fra Jørgensen & Dahl i Greve.

Han fortæller videre:

- Der er da heller ingen tvivl om, at interessen specielt for joller er stigende. Det kan hænge sammen med, at flere sommerhuse i løbet af det sene forår har skiftet hænder, og de nye ejere ønsker at komme på vandet let og enkelt.

Vedligeholdelsesfri Lindner og Smartliner

Det betyder en forøget interesse for de vedligeholdelseslette aluminiumsjoller fra henholdsvis Linder og Smartliner.

- De kan tåle at blive trukket op på stranden, vendes med bunden i vejret ved opbevaring, og er klar til sejlads år efter år uden meget anden vedligehold end en grundig afvaskning, forklarer Mads Dahl Jeppesen.

Indtil videre melder forhandlerne af henholdsvis Linder- og Smartliner-aluminiumsjoller, at der stadig er både på lager. Ligeledes kan man stadig på fat i gummibåde, og indtil den 30. juni ovenikøbet som kampagnepakker inkl. motor og sikkerhedsudstyr.

Joller til hygge og fiskeri - dinghy til vandsport

Besvarelserne vidner ligeledes om, at jollerne tænkes benyttet til hyggesejlads og lidt hobbyfiskeri, mens gummibåden primært er til aktiv vandsport eller som dingy til den større båd.

Der forventes at blive afholdt bådudstilling den 4. - 6. september på Ishøj Havn, hvor også importøren Jørgensen & Dahl vil deltage med råd og vejledning omkring køb af båd og -motorer.

content-loader
content-loader
content-loader