Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jens Christensen blev 3er i stævnet og vandt DM-sølv. Foto: Per Heegaard
Kapsejlads
Foto: Per Heegaard

Danske Drage-sejlere fik lektioner af udlændinge ved DM i Hellerup - russer vinder DM

På tre dage blev det kun til fem sejladser for 18 både fra Tyskland, Rusland, Holland, Sverige og Danmark. Bedste danske rorsmand var Jens Christensen på en tredjeplads. Det skete i et stævne, der blev sejlet i meget let vind. Russer med dansk gast, Kasper Harsberg, vinder DIF-DM.

Af Troels Lykke |

Der var svag vind  eller næsten ingen vind, da der skulle sejles om det danske mesterskab for bådtypen Drage i weekenden ud for Hellerup Sejlklub.

Stævnet startede fredag, men der var ikke nok vind at sejle i, så først lørdag eftermiddag, da der kom lidt vind, kunne der sejles fire sejladser, som sluttede tæt på mørkets frembrud.

Søndag lykkedes det at få en enkelt sejlads i kassen, så det blev til fem sejladser for de atten både fra lande som Tyskland, Rusland, Holland, Sverige og Danmark.

Tysker vandt - men russer dansk mester

Mesterskabet blev vundet af tyske Dirk Pramann, Michael Koch og Markus Koy.

På andenpladsen kom russiske Dmitry Samokhin, Andrey Kirilyuk og danske Kasper Harsberg, alle fra Hellerup Sejlklub. Dermed vinder de det danske mesterskab og får medaljer.

På tredjepladsen, og dermed en dansk DIF-sølvmedalje, kom Jens Christensen, Andy Bagger, Thomas Smidt, alle ligeledes fra Hellerup Sejlklub.

DM i Spækhugger på fredag

På fredag starter det danske mesterskab for bådtypen Spækhugger ud for Hellerup med hundrede sejlere til start.

Det er dermed tredje weekend i træk, at der sejles om DM-guld ud for Hellerup.

Se resultatlisten.

content-loader
content-loader
content-loader