Gå til hoved-indhold
Tur
Hovedstaden i Estland er Tallinn, som er smukt opbygget i gotisk stil. Foto: Visit Estonia

Sejl over Østersøen til den baltiske region og oplev Tallinn og Riga

Du kan prøve noget andet end den svenske skærgård, eksempelvis en rejse rundt i det baltiske hav og lande. Her er tips til, hvad du kan opleve, når du lægger til kaj i blandt andet det vidunderligt smukke Riga. Se også Polen på vejen.

Af Troels lykke |

Det baltiske hav er også det, der i daglig tale på dansk kaldes Østersøen. Området, der udgør Østersøen, omfatter det centrale farvand omkring Bornholm, Gotland, og Öland, og ligeledes også den Finske Bugt, den Botniske Bugt og Riga Bugt.

Der er rigtig mange gode muligheder for at kreere en pragtfuld sejlrute, der vil tage dig forbi de mange skønne steder på turen.

Kulturelle Riga

Populært set er det landene Letland, Estland, og Litauen, der udgør de baltiske lande, og der er rig mulighed for at styre dit skib ind til en havn og opleve alt, hvad de tre lande har at byde på.

For eksempel er det vidunderligt smukke Riga et stop, som du med fordel kan overveje at føje til rejselisten.

Letlands skønne hovedstad kan pryde sig af en spektakulær mængde af kulturelle rigdomme og interessante steder, du bare må besøge. 

Byens lokation lige ved vandet gør den til et perfekt sted at stoppe i et par timer, en dag eller måske endda en hel weekend, før du sejler videre til det næste fantastiske sted.

Oplev Riga Central Markets

Anbefalelsesværdige steder at besøge i Riga inkluderer blandt andet House og Black Heads, det farverige og interessante Riga Central Markets, hvor du kan finde et rigt udvalg af frugt og grønt, souvenirs og spændende småting.

Hvis du kan lide at spille et par runder poker eller måske lidt blackjack - der som bekendt er det spil, det berømte og berygtede hold af studerende fra MIT satte på verdenskortet - er et besøg på et af byens mange fremragende kasinoer et must.

Byen byder også på smuk arkitektur, en rig og spændende historie og et skønt lokalt køkken, der bare må smages. Ligeledes kan du også finde mange spændende steder at stoppe i både Estland og Litauen, der også byder på fantastiske oplevelser.

Se gotisk stil i Tallinn og bygningsværker i Litauen

Hovedstaden i Estland er Tallinn, som er smukt opbygget i gotisk stil, og der er meget at se, hvis man er interesseret i historie i form af gamle slotte, bolværker og smukke russiske katedraler.

Ligeledes er der strøet helt fantastiske, gamle bygningsværker ud over hele Litauen. Begge lande rummer også fremragende kunstsamlinger og andre spændende museer, der bestemt er et besøg værd. 

Stop i Polen

Læg din rute før afgang, planlæg dine stop og rationering for at få en god start på rejsen.

Selvom der kun er tre lande, der officielt er en del af Baltikum, så er der mange andre lande, der grænser op til Østersøen, og som er fremragende steder at stoppe på turen.

Herunder hører blandt andet Polen, som kan nås efter kun et par dages sejlads fra Danmark, og som også rummer fantastiske muligheder for en god ferie.

Det vigtigste er at lægge en god plan fra start, så du kan danne dig et overblik over både muligheder og potentielle forhindringer.

Nogle gange bliver planer selvfølgelig ændret, men det er klart en fordel at have et par gode retningslinjer og klare rammer for, hvordan du gerne vil have, at turen skal forløbe.

Opdater andre

Derudover skal du naturligvis sørge for, at dit skib er sejlklart. Det skal være sikkert at stævne ud, og du skal have nok proviant og fornødenheder til at kunne klare dig til den første destination.

Det kan være, at du rejser sammen i en gruppe, men det kan også være, at du skal rejse alene.

Uanset hvad, må du sørge for, at der altid er mindst ét andet menneske, der ved, hvor turen går hen og har en idé om dine planer og om ruten.

Hurtigt at krydse Østersøen

God planlægning er ofte nøglen til en god rejse. Med en tur over Østersøen, er du garanteret en spændende og tidsmæssigt fornuftig tur.

Det tager nemlig ikke lang tid at krydse Østersøen, hvis du stævner ud fra Danmark, så du kan nå rigtigt meget på bare et par uger eller tre. Rigtig god sejlads!   

content-loader
content-loader
content-loader