Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Dag 2 i Auckland blev kiwiernes dag - se 26 minutters prof-video fra de fire AC75'ere

New Zealand mødte Storbritannien to gange og vandt begge sejladser, mens italienerne og amerikanerne hver tog ét point i deres indbyrdes opgør fredag i Prada America's Cup World Series Christmas Cup i det 36. America's Cup. USA og New Zealand har nu begge tre point.

Af Troels Lykke |

Prada America's Cup World Series Christmas Cup var fredag i Auckland en duel med protester, straffe og et taktisk spil i et par af sejladserne.

Den femdobbelt OL-guldvinder og matchrace-sejler Ben Ainslie fra det britiske hold viste sig at være en bedre starter end America's Cup-vindere, 49er-OL-guldvindere og verdensmestere.

Team New Zealand var end ikke på foilerne, da startskuddet gik. Det gjorde en stor forskel. Briterne holdt derfor føringen ved første kryds og til dels læns, men da Team New Zealand kom forbi, var det en ubønhørlig afslutning.

Føringen i mål var 92 sekunder til fordel for Team New Zealand, fortæller seilmagasinet.no, der følger sejladsen tæt.

Prada kom for tidligt i startzonen

Så var det mere spændende at følge Italien mod USA. En sejlads, der startede i 12-15 knobs vind.

Luna Rossa Prada Pirelli (ITA) blev straffet for at komme ind i startzonen for tidligt. Straffen var, at båden skulle komme bag American Magic (USA), som fik en god føring.

Da bådene mødtes for første gang, forsøgte Dean Baker at dække Jimmy Spithill på den italienske båd, men han faldt af foilerne, så Luna Rossa fik en stor føring, som amerikanerne var tæt på at indhente. Men til sidst blev det en italiensk sejr med 12 sekunder.

Nattens tredje løb var en duel med protester, straffe og et taktisk spil. Dean Baker hævnede sig fra America's Cup i 2013 og vandt til sidst løbet med 30 sekunder.

USA og New Zealand har nu hver tre point, mens italienerne har to og englænderne nul.

Slutter 20. december med knockout-serie

Stævnet slutter søndag den 20. december med en knockout-serie, mens round robin, alle mod alle, slutter lørdag den 19. decemer. 

Tjek program fra sejladserne her.

Se mere her: www.americascup.com/ og www.facebook.com/AmericasCup/

Sådan følges sejladsen online: www.americascup.com/how-to-watch

content-loader
content-loader
content-loader