Gå til hoved-indhold
Havne
Odsherred har tre havne, som er berørt. Her et foto fra Odden forleden. Foto: Troels Lykke

Havnene skal rapportere om fremmede både efter grænselukning

I weekenden valgte regeringen at lukke landets grænser som et led i inddæmningen af det corona-udbrud, der har lammet det danske samfund. I Odsherred er tre havne berørt og har dermed fået ekstra en ekstra opgave. Tuborg Havn har ikke haft besøg af udenlandske sejlere.

Af Troels lykke |

Odsherred har tre havne, som også bliver berørt, og kommunens havnefoged Steen Hansen, slår fast, at der lige nu er kommet supplerende opgaver til en alt andet end normal hverdagsrutine.

»Så længe landets grænser er lukkede vil fartøjer under udenlandsk flag blive noteret og anmeldt til politiet, som har ansvaret for en eventuel returnering.Havnens personale er opmærksomme på dette på deres daglige runderinger,« siger han til Nordvestnyt.

Tuborg Havn har ikke haft besøg fra udlandet

Til motorbaadsnyt.dk forklarer havnechef Knut Iversen fra KDY i Tuborg Havn i Hellerup om den nye situation, hvor grænsen til Danmark er lukket i en måned af den danske regering.

- Vi har fået en vejledning fra FLID (Foreningen af Lystbådehavne i Danmark, red.), som er sendt ud til deres medlemmer, om hvordan vi skal håndtere udenlandske sejlere. Konklusionen er at vi skal ringe til politiet og fortælle at vi har fået en udenlandsk sejler i havnen. Så må politiet tage en snak med sejleren. Men vi har ikke haft nogen besøg siden grænserne til Danmark er lukket. Jeg synes det er fint at vi har den vejledning, forklarer Knut Iversen.

Søværnet har også skærpet fokus

På Gniben ligger Center for Våben, hvor søværnet får uddannet deres personale i blandt andet krigsskibenes våbensystemer, og her er der også skræpet fokus på, at det operative beredskab skal bevares.

Og centerets chef, kommandørkaptajn Søren Rugaard-Larsen, slår fast, at de er klar til deres opgave, selvom corona-udbruddet også har ramt deres måde at organisere arbejdet på.

Kilde. Nordvestnyt

content-loader
content-loader
content-loader