Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Ulykken indtraf i farvandet ud for Sæby. Foto: Google Maps

Forsvaret indstiller eftersøgningen af 30-årig sejler

Søndag aften måtte redningsmandskabet opgive at finde den unge sejler, der flere timer forinden var kæntret med sin fire år ældre kammerat nær Sæby. Den 34-årige formåede at redde sig selv i land.

Af Sara Sulkjær |

En 34-årig mand i havet på en kold januarsøndag. Et ualmindeligt syn, der søndag eftermiddag fik en forbipasserende til at kontakte politiet og beredskabet - med god grund.

Sammen med en 30-årig kammerat var den 34-årige i en mindre jolle draget på jagt i farvandet ud for Sæby, da deres båd kæntrede.

Det skriver TV 2. 

Helikopter og redningsbåde

I det iskolde hav formåede den ældste af de to nødstedte at svømme den knap en kilometer lange vej mod fastlandet, hvor han altså blev spottet, og et alarmopkald nåede redningstjenesten.

En helikopter blev sendt i luften, mens flere både kastede fortøjningerne for hurtigst muligt at komme kammeraten til undsætning. Uden held. Klokken 19.45 søndag aften måtte Forsvaret opgive eftersøgningen:

- Eftersøgningen efter den savnede person i havet ud for Sæby indstilles nu. Desværre uden resultat, skriver myndigheden på Twitter.

Usikkerhed om redningsvest

Mens den 34-årige, der efter omstændighederne har det godt, bar redningsvest under ulykken, er det fortsat uvist, om den medsejlende kammerat fulgte trop:

- Han (den 34-årige, red.) er usikker på, om manden havde sin redningsvest på, men de havde medbragt to redningsveste, hvoraf han selv havde en på. Redningsmandskabet fandt den anden redningsvest i vandet, hvilket tyder på, at manden enten har mistet sin vest eller ikke har haft den på, oplyser Nordjyllands Politi på Twitter.

Kilder: TV 2, Nordjyllands Politi og Forsvaret

content-loader
content-loader
content-loader