Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der er fart over feltet, når de bedste surfere mødes på foils. Foto: Sailing Aarhus / Facebook

Tre danske surfere kæmper mod de bedste ved iQFoil International Games i Italien

De foilende atleter, der bliver en del af OL-programmet fra 2024, mødes i denne uge på Gardasøen. 184 surfere er til start. Det er Mads Jepsen, Alfred Dixen og Niklas Lillelund også efter træning i Aarhus.

 

Af Sara Sulkjær |

184 af verdens bedste surfere samles i denne uge på Gardasøen, hvor vinderen af iQFoil International Games skal findes. En konkurrence, der i år har besøg af de tre danske herresurfere Mads Jepsen, Alfred Dixen og Niklas Lillelund:

- Der er højt humør og spænding i lejren, hvor danskerne ser frem til at støve konkurrenceformen af efter mange træningstimer i Aarhus, fortæller Sailing Aarhus på Facebook.

Freestyle under corona

Når stævnet tirsdag skydes officielt i gang, bliver det en flok glade, kapsejlads-hungrende surfere, der sendes på bølgerne.

Som i de fleste andre sportsgrene er aflysninger og udsatte stævner under coronakrisen blevet hverdag i klassen, der huser et utal af dygtige og ikke mindst modige surfere. Flere af dem formåede dog at udnytte den tvungne pause til at finpudse formen og udvikle nye tricks på boardet:

- Mens alle tømmer supermarkederne, har jeg den bedste tid på vandet, hvor jeg dyrker freestyle. Lad os få det bedste ud af denne skøre tid, mens alting lukker ned, skrev Mads Jepsen i marts på sin Facebookside.

OL-klasse i 2024

Netop den foilende kitesurfing-disciplin bliver i 2024 for første gang en del af de hæderskronede, olympiske lege. Klassen møder derfor - ikke overraskende - større og større interesse blandt verdens surfere, der hellere end gerne ser sig selv på startlinjen i Paris om fire år.

Inden gælder det dog blandt andet surfmesterskabet i Italien, som du kan følge på eventens hjemmeside her.

Kilde: Sailing Aarhus

content-loader
content-loader
content-loader