Gå til hoved-indhold
Havne
Måske vil gæstesejlernes børn sove i et søshelter. Foto: Troels Lykke

Sø-shelter findes nu i Bogense Havn

Tirsdag blev to sheltere trukket ud og fastsat med anker ved Bogense havns nordvest-mole. De to nye sø-sheltere kan hver huse to voksne og ét barn. Se billeder af de ny sheltere, man lige skal styre uden om i havnen.

Af Troels lykke |

Manden bag sø-shelterne er Thomas Fløjborg-Lading. Han er desuden maritim leder i Nordfyns Kommune og har arbejdet med idéen i fem år.

- Hvis det bliver en succes, må vi lave nogle flere og lave dem større, hvor der kan være flere i. Men indtil videre prøver vi med dem her, siger Thomas Fløjborg-Lading til TV 2/Fyn.

Men sø-shelterne er faktisk endnu ikke blevet godkendt. De er stadig ved at blive sagsbehandlet af Kystdirektoratet.

Dog regner den maritime leder med, at de bliver godkendt. Allerede nu har modtagelsen af de nye søsheltere været yderst positiv.

Altid i læ

Bogenses nye sø-sheltere er designet således, at de er lavere bagtil. Platformen kan rotere om ankeret, derved kan forsiden altid være i læ.

- Medmindre der er så lavvandet, at de står på grund, så kan de ikke dreje. Ellers er der læ, siger Thomas Fløjborg-Lading og fortæller, at der på bagsiden er en ekstra udgang, hvis forsiden skulle blive blokeret.

Ud over kajaksejlere og andre udendørsfreaks kan det lige så vel være gæstesejlere, hvor børnene måske gerne vil sove i sådan et shelter. Der er plads til to voksne og et barn i et shelter i Bogense.

Her kan der bookes en shelter: bookenshelter.dk/

Kilde: TV 2/Fyn

content-loader
content-loader
content-loader