Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
100 Supermaxi'en Comanche var først over mållinjen i Sydney Hobart Race 2019. Foto: Rolex / Studio Borlenghi

Covid-19-restriktioner afblæser den traditionsrige Sydney Hobart-sejlads seks dage før start

For første gang i 76 år kan sejlerne ikke følge den imponerende Sydney Hobart fra Australien. Lokale restriktioner gør det umuligt at afvikle sejladsen med sejlere fra hele verden.

Af Sara Sulkjær |

Corona-pandemien, der året igennem har aflyst kapsejladser på stribe, kan nu føje endnu en sejlads til listen. 

Denne gang er det julens store, sejlsportsmæssige højdepunkt, der skrives på. Sydney Hobart Race, der traditionen tro skydes i gang anden juledag, må i 2020 blive på landjorden:

- Vi var så velforberedte på at afvikle sejladsen, og vi er kun seks dage fra start. Det er første gang i 76 år, at sejladsen ikke vil blive afholdt, forklarer Noel Cornish fra Cruising Yacht Club of Australia, der står i spidsen for eventen, til Sydney Hobarts hjemmeside.

Begrænset indrejse

Da Tasmaniens premierminister for få dage siden stillede sig på talerstolen med nye restriktioner for ikke mindst ind- og udrejse til og fra den australske delstat, var resultatet dog tydeligt: 

At samle sejlere fra hele verden til udfordrende oceansejlads seks dage senere ville være en umulighed.

Stikket til 2020-udgaven blev derfor trukket, og de mange tilmeldte sejlere må skifte juledagene i sejlertøjet ud med skjorter og hygge hos familien.

368 dage til Sydney Hobart 2021

I stedet tæller sejlere og arrangører allered nu ned til 2021, hvor sejladsen atter skydes i gang. 368 dage er der til den næste start, fortælles det på eventens hjemmeside:

- Denne kapsejlads har en lang og stolt historie, og vi ser frem til at fortsætte den eksisterende tradition næste år, understreger arrangørerne, der for én gangs skyld kan se frem til nogle rolige juledage.

Kilde: Sydney Hobart Race

content-loader
content-loader
content-loader