Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Krigsskibet er opkaldt efter statsmanden Charles De Gaulle. Foto: YouTube

Europas næststørste hangarskib kommer til Aarhus

Franske Charles de Gaulle er med sine 261,5 meter blandt de største krigsskibe i europæiske farvande. Oplev fartøjet i Aarhus den 29. marts.

Af Sara Sulkjær |

Flagskibet for den franske flåde, Charles de Gaulle, sætter i slutningen af marts kurs mod Jyllands hovedstad. 

Når det atomdrevne hangarskib, der er det næststørste i europæisk farvand, kaster fortøjningerne i Aarhus den 29. marts, bliver det med sine 261,5 meter samtidig det største krigsskib, der hidtil har fundet vej til en dansk kaj.

22 kampfly

Siden 2001 har skibet lagt tusindvis af sømil bag sig i såvel hjemlige som udenlandske farvande. Blandt andet har Afghanistan og Den Persiske Golf haft besøg af franskmanden. 

Under missionerne har op til 22 kampfly kunnet være ombord på  Charles de Gaulle, der er konstrueret med en bredde på 65 meter.

Det skriver TV 2.

Træningsmission med dansk deltagelse

Sammen med den danske fregat Niels Juel skal Charles de Gaulle og den øvrige franske flåde tage del i en større træningsmission, der afvikles på den nordlige Atlant samt i Nordsøen:

- Som en af verdens største søfartsnationer er det vigtigt, at vi i Forsvaret har stærke kapaciteter, der kan bidrage til sikkerheden til søs. Med deltagelse i den franske hangarskibsgruppe udvikler Søværnet evnen til at være med i komplekse maritime operationer, forklarer forsvarsminister Trine Bramsen til TV 2. 

Kilde: TV 2

content-loader
content-loader
content-loader