Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Nye sejlere rigger joller til, mens forældrene pænt på holde sig i baggrunden pga. coronaregler. Fotos: Claus Elmstrøm Olesen
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber

Plakater og flyers gav 35 nye Optimist-sejlere til Kaløvig Bådelaug

Så let kan det gøres. - Plakater og uddeling af flyers på skolerne i det nordlige af Aarhus resulterede i 25 nye Optimist-sejlere til klubben samt 10 på venteliste, fortæller Bo Jarvig, cheftræner i Kaløvig Baadelaug. Klubben kæmper samtidig med coronareglerne, derfor må forældre holde sig væk.

Af Troels lykke |

Bo Jarvig, en hårdtarbejdende ildsjæl i Kaløvig Bådelaug, har med sin klub gjort dét, som alle sejlklubber drømmer om; nemlig at skaffe nye sejlere, og gerne de helt unge.

- Efter en simpel kampagne med opsætning af plakater og uddeling af flyers på skolerne i det nordlige af Aarhus er det lykkes at få 25 nye Optimistsejlere til klubben samt 10 på venteliste, som startes op efter sommerferien, sideløbende med et nyt micro-krappe tilbud, hvor vi vil forsøge at lave aktiviteter for børn i alderen 5 til 7 år, forklarer chefttræner Bo Jarvig til Minbaad.dk.

Træneren går op i, hvordan de helt nye, unge sejlere tages imod i klubben. Det er nemlig en kendt sag, at mange nye unge hurtigt kan forlade sejlsporten igen, hvis det gribes for aggressivt an.

- Der drejer sig om tilvænning på og med vandet samt sikker færdsel på havnen. Derfor er hver eneste træner i det otte mand store trænerteam nøje udvalgt ud fra trænerens kompetencer, Bo Jarvig.

Coronaregler skaber selvstændige unge - forældre skal holde sig væk

De hårde coronaregler om, at kun 50 personer må være samlet, har betydet, at de helt unge har måtte undvære deres forældre, når de rigger bådene til.

- Coronareglerne sætter begrænsninger på maximalt 42 sejlere per træning, og derfor må vi bede forældrene at holde sig væk fra jollepladsen, hvilket har affødt en masse unge Optimistsejlere, der udviser en del mere selvstændigheden, jubler Bo Jarvig og uddyber:

- Pludselig er der ingen problemer med selv at rigge jollen til, de fleste kan selv, og de få, som bøvler lidt, får hjælp af deres kammerater. Sæsonstarten har været fantastisk med sol, varme og perfekt vind.

I Kaløvig Bådelaug trænes fem dage om ugen i Optimist, Zoom8, Europa samt F18. Derudover har klubben en gruppe af forældre, som sejler i RS Ventura og B-one.

content-loader
content-loader
content-loader