Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Maxi 84 sejlede på grund i Limfjorden uden søkort - strøm gik til kortplotter

Havaristen havde købt båden dagen før i Vilsund og var på vej hjem til Helsingør. Strømmen virkede ikke, og uden hverken elektronisk kortplotter eller papirsøkort gik båden på grund ved Løgstør. Det fortæller Dansk Søredning, der trak besætningen fri.

Af Troels lykke |

Torsdag morgen kl. 8.30 observeres der fra Løgstør Havn en grundstødt sejlbåd af typen Maxi 84.

Dansk Søredning Løgstørs redningsbåd var sådan set klappet og klar til sæsonen, men da stationen mangler vinterdragter, er man ikke i fuld beredskab, før vandet når op på 12 grader, fortæller redningsfolkene i Limfjorden på deres Facebookside.

Redderne forbarmede sig

Havaristen lå kun nogle få hunderede meter fra land i Løgstør, og i disse usædvanlige tider valgte Dansk Søredning Løgstør at lade nåde gå for ret - det ville trods alt blive en kold fornøjelse for Maxi 84-bestætningen at skulle gennemføre en karantæne på Løgstør Grunde frem til den 31. marts. 

Det forklarer redderne.

Rescue Løgstør når hurtigt frem til havaristen og får ham fritrukket.

Strøm var gået og ingen søkort

Havaristen havde købt Maxi 84'eren dagen før i Vilsund og var på vej hjem til Helsingør.

Strømmen virkede imidlertid ikke på båden og uden adgang til den elektroniske kortplotter, og uden papirsøkort, vandt de lumske Løgstør Grunde altså over sømandskabet.

Ved grundstødningen opstod der desuden et motorhavari, som Løgstør Auto skulle fikse.

Køb søkort

Dansk Søredning Løgstørs Stationsleder bød de nødstedte velkommen til Løgstør og opfordrede på det kraftigste til, at de købte papirsøkort inden de sejlede videre.

Den nødstedte tilkendegav i øvrigt, at Dansk Søredning nu var blevet et medlem rigere.

content-loader
content-loader
content-loader