Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kitesurfere kom i nød. Arkivfoto: Troels Lykke

Marinehjemmeværnet hjælper igen: Kitesurfere kunne ikke komme i land i Venø Bugt i Limfjorden

Kitesurfere i bunden af Venø Bugt er søndag blevet overraskede af vinden. I løbet af en time havde Søværnskommandoen kaldt Marinehjemmeværnet i Struer ud to gange til kitesurfere, der havde problemer med at komme i land.

Af Troels Lykke |

Det var blæst godt op i Limfjorden i løbet af søndag eftermiddag. En vind fra vest med vindstød på op over 14​ meter i sekundet var nok den store synder, da to kitesurfere kom i problemer, da de ville tilbage i land, skriver Marinehjemmeværnet, der igen redder os sejlere.

Klokken 15.50 blev Marinehjemmeværnet i Struer alarmeret af Søværnskommandoens Joint Rescue Coordination Centre (JRCC)

En Kitesurfer lå ikke langt Struer Havn og kæmpede for at komme i land. Marinehjemmeværnets fartøj, MHV 902 MANØ, ligger i Struer Havn, og i løbet af ingen tid var fire frivillige fra flotillen om bord og fik sat MANØ’s hurtige gummibåd i vandet.

På vej ud til kitesurferen et kvarter efter alarm

- Gummibåden var på vej klokken 16.05, stort set samtidig med, at Falck også sendte en gummibåd af sted, forklarer Mette Thyrrestrup fra Marinehjemmeværnet i Struer.

Ude ved Kitesurferen fik gummibåden fra Falck den hårdt prøvede kitesurfer om bord og sejlede ham ind til en ventende ambulance i land. 

Kitesurferen var ikke alene. En kajakroer havde spottet problemet og var sejlet ud og havde hjulpet kitesurferen, der havde holdt sig fast til kajakken, indtil hjælpen var nået frem. 

- Kajakroeren var også ret træt, så vores gummibåd fulgte ham sikkert ind i havnen, siger Mette Thyrrestrup

Og så skulle man tro, at det var det. Men dårligt havde man bjerget gummibåden tilbage om bord på MANØ, før JRCC klokken 16.55 igen var i telefonen. 

Endnu en​ kitesurfer i problemer - nu ved Hanbjerg

En anden kitesurfer var nu i problemer og kunne ikke komme i land ved Hanbjerg, som ligger i Venø Bugt lige øst for Struer. Hans kammerat kunne ikke få ham med ind og havde slået alarm.

Nu var opgaven ikke kun at sende gummibåden hurtigt af sted. Nu skulle det grå fartøj, MANØ, ud, og der blev kaldt flere frivillige fra Marinehjemmeværnet ned til Struer Havn.

Da otte frivillige var tæt på at gå ud med MANØ, blev aktionen dog afblæst. Kitesurferen var heldigvis lykkedes med at komme i land ved egen hjælp. 

Alt endte heldigvis godt, og vinden var løjet lidt af efter en blæsende eftermiddag i Venø Bugt. Og Mette Thyrrestrup​ er glad for, at Marinehjemmeværnet i Struer var så hurtigt klar til at komme ud af havnen og hjælpe til.

- Vi var lige så hurtigt ude med gummibåden som Falck, konstaterer hun tilfreds.

Kilde. Marinehjemmeværnet

content-loader
content-loader
content-loader