Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Alex Thomson er for femtende gang på startlinjen i sin ikoniske Hugo Boss-båd. Foto: Alex Thomson Racing / Facebook

Om 45 dage sætter 33 solosejlere kursen Jorden rundt nonstop med Vendée Globe

Rekordmange har meldt deres ankomst til singlehand-sejladsen, hvor hele 19 både er med foils. Medaljetagerne fra 2017, Alex Thomson og Jérémie Beyou, er blandt andet på startlinjen.

Af Sara Sulkjær |

Den 8. november stævner 33 af verdens dygtigste og modigste sejlere ud på en flere tusinde sømil lang sejlads. Alene og med en betydelig afstand til såvel land som til konkurrenterne scorer eventen ikke blot højt på den corona-venlige skala. 

Deltagernes mentale helbred sættes ligeledes på prøve, når sejlerne uge efter uge må nøjes med deres eget selskab på de syv verdenshave.  

Revanche til Thomson

Ikke siden sejladsen i 2008-09, hvor 30 sejlere var på startlinjen, har Vendée Globe-feltet været så stort. Hele 18 skippere deltager for første gang, mens to af podievinderne fra 2017 ligeledes er til start. 

Den britiske kendis-sejler Alex Thomson (se video) vil forsøge at snuppe den førsteplads, som han i 2017 måtte lade gå til Armel Le Cléac'h efter en hård, tæt og intens sejlads. Samtidig vil franske Jérémie Beyou, der tog den sidste podieplads i 2017, kæmpe med om medaljerne:

- Disse to erfarne talenter vil møde en masse konkurrence fra nogle ambitiøse udfordrerer, mange af dem deltager for første gang, forklarer arrangørerne på sejladsens hjemmeside.

Foils vinder frem

19 af de startende deltagere vil sejle Jorden rundt med foils. I den sidste udgave af sejladsen var blot syv både udstyret med de flyvende vinger. 

Et teknologisk fremskridt, der vækker begejstring hos manden i spidsen for eventen, Jacques Caraes:

- Jeg vil også lykønske designernes, design-afdelingerne og IMOCA-klassen, som har arbejdet så hårdt. Bådene har bevæget sig fremad med hensyn til teknologien. Men de er klar, og sejlerne er parate, understreger Caraes.

Læs mere om Vendée Globe-sejladsen her.

Kilde: Vendée Globe

content-loader
content-loader
content-loader