Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
På en time kan du lære at cykle på denne Manata5. PR-foto
Kort Nyt
Kort Nyt
Bemærk den lille skrue. PR-foto

Sjov hydrofoil-cykel Manta5 nu i København

Motion til søs. 10-20 km/timen kan man cykle på den newzealandske hydrofoil-cykel, der skulle være sin første af slagsen i verden. På video ses at man let vælter de første gange. I dag kan man prøve cyklen til 76.000 kr. i Nordhavnen i København.

Af Troels Lykke |

- I fredags modtog vi cyklen, samlede den straks, og lørdag tog vi de første cykelture på vandet i Nordhavn. Det er en helt suveræn fornemmelse at træde i pedalerne på en cykel, mens man glider ud over vandet med ca. 10 km/t., siger importør Ole Kassow fra Copenhagen Cycles. 

Manata5-cyklen har to foils (for og bag), der er støbt i forstærket kulfiber, sat i high performance epoxy. Stellet er bygget i aircraft grade aluminium og flydemodulerne i ASA polystyren.

Vægten for cyklen er 30 kilo med batteri, som er pænt tungt, og når den transporteres afmonterer man bagerste og forreste foils, samt evt. skruen.

- Nu har jeg gjort det 8-10 gange, og det tager højst 10 minutter at gøre den klar, forklarer Ole Kassow til minbaad.dk.

Under 8 km/timen mistes flydeevnen

Om farten siger han.

- Den ligger i området 8-20 km/t  og under 8 km/t mister den flydeevne. Typisk cruisehastighed er 11-13 km/t, hvilket også var min erfaring, da jeg cyklede hjem gennem havnen i aftes.

På en time kan man lære at cykle den

De fleste kan hurtigt lære at cykle på vandet.

- Hvis man kan cykle, så kan man lære det på 1 times tid (for nogle på 15 minutter). Selv kom jeg op og cykle i mit fjerde forsøg. Det er lettest fra en lav anløbsbro på ca. 30 cm over vandoverfladen, men man kan også starte fra en strand, og den lidt mere avancerede metode er at starte på dybt vand, hvilket kræver lidt mere øvelse, før man mestrer det. Hvis man sammenligner med at lære at sejle med sejl eller stå på snowboard, så er det let at lære at cykle på hydrofoil, forklarer Ole Kassow.

Koster 76.000 kr.

Prisen er 76.000 kr. inklusiv transport fra Manta5s hub i Holland.

Manta5 kan prøves i Nordhavn i dag onsdag 23.9.20 fra 15-17. Se mere her og læs om cyklen

Cyklen købes her: copenhagencycles.com/manta5/

content-loader
content-loader
content-loader