Gå til hoved-indhold
Tur
Joachim har ingen kortplotter, men sejler efter søkort. Han har kun et lille batteri til en lanterne, der lige nu ikke virker. Fotos: Troels Lykke
Tur
Tur
Tur

65-årige tyske Joachim er blæst inde i Korshavn i sin Juniorbåd

- Jeg sejler ikke i over 9-10 m/sek., siger tyske Joachim vi møder i Korshavn, da vi er på sejltur i vores Boheme 10-meter. Joachim er på vej til Læsø og nyder enkeltheden i en lille båd. Normalt ligger han mest for anker i sin Juniorbåd fra 1962, bygget på Thurø.

Af Troels Lykke |

En sejlende turist skiller sig ud her i Korshavn på Nordfyn. Båden er nemlig langt mindre end alle andre. Det småregner da vi taler med ham. Han sidder i cockpittet bag et minimalistisk telt han har lagt hen over bommen.

Den 65-årige freelance-biolog holder en varm kaffe i hånden. Det er nemlig ikke specielt varmt i dag. 

Han holder normalt til Laboe, der ligger i udsejlingen af Kiel. Hans første stop i Danmark var nord for Spodsbjerg, hvor han lå for anker.

- Jeg synes det er fantastisk at ligge for anker, men lige nu er jeg i havn for at få et bad, siger Joachim.

Man er så tæt på vandet

Om hvorfor han sejler i så lille Juniorbåd fra 1962, bygget i Thurø, forklarer han.

- Man er så tæt på vandet, og oplever sejladsen mere på den måde, og så er der ikke så meget vedligholdelse ved så lille en båd. Jeg har også en trailer til den og kan køre den steder hen og sætte den langt fra Tyskland. Lige nu er jeg bare sejlet en lang tur, der er ikke så meget job her under corona, som biolog. Jeg tænker jeg gerne vil nå Læsø, men først Anholt, siger han og smiler.

Han gav for ni år siden små 50.000 kroner for juniorbåden med en Torqeedo el-motor og trailer.

Gasblus til mad og kaffe

Han har et lille gasblus med til at lave mad og kaffe på. Batteriet er meget lille og er kun til lanternerne, der lige nu ikke virker. Men det gør el-motoren, hvor han kan sejle 5 knob i en time på en opladning.

Lige nu blæser det 8-10 m/sek. her i Korshavn, solen er kommet frem. Men vinden er for hård for Joachim.

- Jeg sejler ikke i så hårdt vejr, men min båd kan ikke synke, jeg har opdrift i siderne og fremme under dækket, forklarer sejleren.

content-loader
content-loader
content-loader