Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ida Baad og Marie Thusgaard har allerede sikret sig en plads blandt 49erFX'erne ved OL i Tokyo. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion

World Sailing: Det kan blive ekstremt vanskeligt at uddele OL-pladserne på vandet

Flere sejlere mangler endnu at sikre sig billetterne til OL i Tokyo, der fortsat afholdes til sommer. Med en kort tidsfrist og den aktuelle coronavirus kan det blive vanskeligt at sikre en fair uddeling af pladserne inden legenes start den 24. juli.

Af Sara Sulkjær |

En del af de danske landsholdssejlere har allerede sikret sig en billet til OL i Tokyo, mens andre fortsat må væbne sig med tålmodighed. 

Det gælder blandt andre verdensmester i Laser Radial, Anne-Marie Rindom, og Danmarks bedste kvindelige RS:X-surfer, Lærke Buhl.

Stævner udskydes og aflyses

De to atleter skulle efter planen have været på startlinjen ved nu aflyste stævner i foråret, som officielt skulle sikre dem den danske nationsplads ved legene.

En plads, som med stor sandsynlighed tilfalder de to kvinder - også uden en kamp på vandet. Men så sikre er  langt fra alle internationale atleter, der fortsat kæmper en hård kamp for at sikre deres nation en plads på startlinjen i Tokyo.

Med coronavirussens indtog er kampen ikke blevet lettere. Således er en række planlagte og afgørende kvalifikationsstævner enten udskudt eller aflyst, herunder det traditionsrige Trofeo Princesa Sofia på Mallorca:

- Med den nuværende situation omkring coronavirus kan det blive ekstremt vanskeligt, og det er vigtigt at medregne, at alle stævnerne (se listen nedenfor, red.) er under gennemgang og kan nødvendigvis blive aflyst eller udskudt, forklarer World Sailing, den internationale sejlunion.

Nye retningslinjer i april

Det verdensomspændende sejlsportsforbund har nu knap en uge til at udarbejde en revideret plan for kvalifikationen til OL, inden rettelserne senest den 27. marts skal være den olympiske komite, IOC, i hænde.

Herefter er håbet, at man den 1. april vil være i stand til at offentliggøre de nye og opdaterede retningslinjer for OL-kvalifikationen.

Få her en oversigt over de planlagte kvalifikationsstævner frem mod OL:

470 World Championships, Palma ESP: 13.-21. marts (UDSAT)

Trofeo Princesa Sofia, Palma, ESP: 27 March – 4 April (AFLYST)

WCS Genoa, ITA: 12 – 19 April African, Asian & European Qualifier (AFLYST)

Semaine Olympique Francaise de Voile, Hyeres, FRA: 18.-25. april 

470 Europeans, Hyeres, FRA: 5.-13. maj

Finn Gold Cup, Palma, ESP: 8.-16. maj

RS:X Europeans, Athens, GRE: 10.-16. maj

49er/49erFX/Nacra 17 Europeans, Malcesine, ITA: 11.-17. maj (UDSKUDT)

Laser / Radial Europeans, Kalamata, GRE: 6.-23. maj

Medemblik Regatta, Medemblik, NED: 4.-7. juni

WCS Enoshima, JPN: 14.-21. juni

Kieler Woche, Kiel, GER: 20.-28. juni (UDSAT)

Tokyo 2020 OL, JPN: 24. juli-9. august

content-loader
content-loader
content-loader