Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Politikere gav efter de mange protester, foreløbigt er 290.000 kubikmeter urenset spildevand udsat til oktober. Klik på billedet ude i siden og se flere. Fotos: Mogens Hansen
Kort Nyt
Fra havnen kan man se den særlig fare-afmærkning, som formodentlig er området, hvor udledningen var påtænkt.
Kort Nyt
Fra havnen kan man se den særlig fare-afmærkning, som formodentlig er området hvor udledningen var påtænkt.
Kort Nyt
Kort Nyt

Sejlere, SUP'ere, havsvømmere og vinterbadere demonstrerede mod urenset spildevand

Vores fotojournalist Mogens Hansen var i dag til demonstration mod upopulær spildevandsudledning i Øresund. Her er ord og billeder fra Skovshoved Havn, hvor op mod 200 demonstrerede med ildsjælen Claus Fredskild Madsen i spidsen.

Af Mogens Hansen |

Der var mødt 150-200 personer op til demonstrationen i dag på Skovshoved Havn, hvor man kunne se både lokalpolitikere og brugere af Øresund: Sejlere, SUP'ere, havsvømmere og vinterbadere. DR, TV 2 og svensk presse var ligeledes til stede.

Politiet var der også - og der var mere end ti samlet. Men demonstrationer er ikke omfattet forsamlingsforbudet under coronakrisen - den er grundlovssikret. Men folk var generelt gode til at holde afstand til hinanden.

Begejstring hos Danmarks Naturfredningsforening

Kort før demonstrationen gik i gang, blev det offentliggjort, at udledningen af spildevand var blevet udsat til oktober, hvilket blev bifaldet.

Sejlerne kan nu ånde lettet op, da udledning ikke sker fra i morgen mandag, som ellers planlagt, fortæller Mogens Hansen, der var på opgaven for Minbaad.dk. 

Det vækker begejstring hos Danmarks Naturfredningsforening, at projektet for nu ser ud til at blive sat på pause.

- Jeg er meget, meget glad og meget, meget lettet over, at vi har fået sat en bremse i den her helt uansvarlige beslutning om at udlede urenset spildevand direkte i et af vores mest enestående havområder i Danmark, siger præsident i foreningen Maria Reumert Gjerding til dr.dk, hvor du kan se indslag og læse om sagen.

content-loader
content-loader
content-loader