Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Fra 1987 til 2012 drev Thorvald Walsted Walsteds Baadeværft med sin søster, Sonja. I dag er Bettina Walsted leder af værftet på Thurø. Privatfoto

Respekteret bådebygger Thorvald Walsted blev kun 74 år

Thorvald Walsted, søn af Aage Walsted, drev indtil 2012 Walsteds Baadeværft på Thurø med søsteren Sonja Walsted. - Thorvald var en hædersmand og en af de bedste bådebyggere i sin tid, siger kollegaen fra Aalborg, Niels Mathiesen.

Af Troels Lykke |

En af de store bådebyggere er gået bort. Han blev kun 74 år, indtil kræften gjorde det af med den respekterede bådebyggere.

Thorvald Walsted, som mange sejlere og journalister gennem tiden har mødt, kan bekræfte, hvilket fantastisk håndværk han leverede på værftet på Thurø i det sydfynske.

Udlært hos Molich i Hundested

Da Thorvald Walsted havde afsluttet sin skolegang, gik han i lære som bådebygger. Ikke på faderens Aage Walsteds værft, men hos Molich i Hundested, og i 1969 var han udlært bådebygger. Værnepligten aftjente han derefter i Søværnet på sejlbåden Svanen.

Men han har også lært en del som håndværker, da han var i USA i Maine et års tid, før han kom til Walsteds.

Vi har i 00'erne eksempelvis set, hvordan Thorvald Walsted og kollegerne på Walsteds Baadeværft renoverede en norsk 12-meter, som endte med at så gudesmuk ud.

Vi fik endda en sejltur på båden, hvor Walsteds forklarede om bådens materialer og så videre.

Thorvald Walsted var ikke kendt som en med store armbevægelser, men lod i stedet håndværket tale.

Men fra 1987 og til 2012 stod han i spidsen for Walsteds Baadeværft sammen med søsteren Sonja, som i dag er blevet afløst af Bettina Walsted.

Han var en hædersmand

Ifølge en nekrolog i Fyns Amts Avis kan man læse, at Thorvald Walsted elskede sit fag og satte en ære i at kvaliteten var i orden. Et DNA, som Walsteds Baadeværft stadig forfølger.

Kollegaen gennem 40 år, tidligere værftsejer Niels Mathiesen fra Aaborg, siger det sådan til Minbaad.dk:

- Thorvald var en hædersmand og en af de bedste bådebyggere i sin tid.

Thorvald efterlader sig hustruen Lissi, to børn, svigerbørn samt tre børnebørn.

content-loader
content-loader
content-loader