Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Marinehjemmeværnet hjalp atter lystsejlere. Denne gang ved Skive. Arkivfoto: Troels Lykke

Motorstop i ny båd - tre sejlere smed anker i Limfjorden, men kæden sprang

En ung mand var for første gang ude at sejle i sin nye båd med to venner. Uheldet ville, at motoren satte ud. De tre lystsejlere skyndte sig at smide anker, så de kunne styre det. Men ankerkæden sprang, og de drev, fortæller Marinehjemmeværnet.

Af Troels lykke |

Klokken 13.52 kontaktede Søværnets Joint Rescue Coordination Centre (JRCC) besætningen om bord på MANØ.

En ung mand var ude at sejle i hans nye båd for første gang med sammen med to venner. Uheldet ville, at motoren satte ud. De tre lystsejlere skyndte sig at smide anker, så de kunne styre det, men skæbnen ville anderledes: Ankerkæden sprang, og de drev, fortæller Marinehjemmeværnet.

Da MANØ modtog opkaldet fra JRCC befandt man sig omkring Thisted på en rute på vej rundt om Morsø. Fartøjsfører Lillian Marcussen besluttede straks at sætte den hurtige gummibåd i vandet med to mand.

Var ikke i livsfare

- Der var langt til havaristen, men det var ok med JRCC. De unge mænd var ikke i livsfare, de sad bare fast på en revle og ventede, fortæller hun.

Da gummibåden ankom klokken 15.50 viste det sig, at båden med de tre unge mennesker lå og bankede mod jordtangen ved Lundø Hage

- Vores folk fra gummibåden kunne nærmest gå hen til dem. De fik gummibådens hanefod (særligt tov til slæbeopgaver red.) over, og så trak gummibåden dem fri, og så kom de på slæb til Skive Havn, fortæller Lillian Marcussen.

Efter at have afleveret tre meget glade og taknemmelige unge mennesker i Skive Havn, returnerede gummibåden til MANØ, som genoptog den planlagte farvandsovervågning.

FAKTA:

- Fartøjet MHV 902 MANØ kommer fra Marinehjemmeværnets Flotille 122 Thyborøn​​ og har basehavn i Struer. Fartøjet sejles udelukkende af frivillige besætninger.

- Joint Rescue Coordination Centre (JRCC) er en enhed i Nationalt Maritimt Operationscenter under Søværnskommandoen. 

- JRCCs hovedopgave er at koordinere operationer vedrørende nødsituationer i luftrummet eller på havet. Her leder JRCC den danske eftersøgnings- og redningstjeneste (også kaldet 'Search and Rescue'​ eller SAR).

Kilde: Marinehjemmeværnet

content-loader
content-loader
content-loader