Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
49eren er udfordrende at sejle. Foto: Peter Brøgger

Sejlerlandsholdet klar til EM på Attersee i Østrig - skal fremvise negativ coronatest

Danske landsholds- og elitesejlere er klar til europamesterskaberne i de tre olympiske bådklasser 49er, 49erFX og Nacra17. Stævnet afvikles på Lake Attersee i Østrig fra 28. september til 4. oktober 2020. Sejlere skal fremvise en negativ test for at blive lukket ind på havnen.

Af Troels Lykke |

Efter mange aflyste internationale stævner i løbet af foråret, glæder de danske topsejlere sig til igen at få vind i sejlene, siger cheftræner Kristian Kjærgaard.

- EM er et vigtigt stævne for vores sejlere og ét af meget få internationale mesterskaber i år. Det er en god mulighed for den enkelte sejler i at få øvet sine rutiner og samtidig skærpet samarbejdet på båden under maksimalt pres. Desuden giver et stævne som EM også mulighed for at måle sig imod sine konkurrenter for de af vores sejlere, der skal til OL i Tokyo til sommer, udtaler han i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunions nye journalist, Julie Elver.

Aarhus-hold klar

Blandt de deltagende besætninger er 49er-sejlerne Jonas Warrer og Jakob Precht samt 49erFX-sejlerne Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen, som cheftræneren spår gode chancer for at placere sig i top-ti.

Begge besætninger er udtaget til OL og har præsteret godt under den netop afviklede Kieleruge, hvor mange internationale konkurrenter deltog. Her sejlede Jonas Warrer og Jakob Precht guldet hjem, mens Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen sluttede af lige uden for podiet på en samlet fjerdeplads.

- Vi har store forventninger til, at særligt de to besætninger kan gå hele vejen og placere sig godt. Men de forhold, der sejles under, spiller selvfølgelig en væsentlig rolle. EM afholdes i år på en mindre sø, hvilket er meget anderledes, end hvad vi er vant til. Derfor er jeg også spændt på, hvad det konkret betyder for forholdene. Men uanset, hvad vi møder dernede, bliver det godt for sejlerne at komme i gang igen. De har virkelig hungret efter at sejle de store stævner i år, da mange har været aflyst på grund af corona, siger Kjærgaard.

Skal vise negativ coronatest 

Under stævnet tager stævneledelsen da også strikse forholdsregler i brug for at begrænse coronasmitten.

Blandt andet skal alle sejlere og medrejsende kunne fremvise en negativ test for overhovedet at blive lukket ind på havnen. Samtidig har Dansk Sejlunion understreget over for de danske sejlere, at det op til den enkelte at vurdere, om de har lyst til at deltage eller ej, understreger Kristian Kjærgaard:

- Eftersom Østrig er et af de lande, Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser til i øjeblikket, har vi selvfølgelig gjort os en del overvejelser omkring deltagelse. I den forbindelse har vi lagt os på ad anbefalingerne fra Danmarks Idrætsforbund, der anskuer internationale stævner som en nødvendig forretningsrejse, og derfor er OK i Udenrigsministeriets vejledninger. Men det har selvfølgelig været helt op til den enkelte sejler at mærke efter, om de havde lyst til at deltage eller ej, siger han.

Den eneste besætning, der indtil videre har været nødsaget til at melde afbud, er Nacra17-sejlerne Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck. Dog ikke på grund af corona, men fordi Lübeck har pådraget sig en lettere skade i underarmen, der har brug for ro. 

Læs mere om stævnerne her:
https://49er.org/event/2020-european-championship/?event_id=27677

https://nacra17.org/events/2020-european-championship/#new

content-loader
content-loader
content-loader