Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det er ikke kun over vandet, at oplevelserne venter for sejlerne. Også under havoverfladen findes en unik natur. Foto: Niels Christensen

Dykning i Danmark – sådan kommer du i gang

På få weekender kan sejleren blive ejer af et dykkercertifikat, ligesom det er muligt at købe brugt udstyr for få tusinde kroner. Erfarne fritidsdykkere giver gode råd og udstyrsliste til nye interessefæller.

Af Sara Sulkjær |

En fødselsattest, der indikerer en alder på mindst 15 år, og et dykkercertifikat i hånden.

Mere kræves der ikke, førend eventyret under havoverfladen i danske farvande kan skydes i gang. 

Søg mod klubberne

Mens alderen – trods alverdens ihærdige sundheds- og kosmetikforsøg - synes vanskelig at ændre, kan dykkercertifikatet for et mindre beløb erhverves på bare to weekender.

Blandt andet i nordjyske Frederikshavn Dykker Klub, hvor to koncentrerede kursusweekender og en pengeoverførsel på 1.750,00 kr. sender eventyreren mod havets bund.

En typisk pris for et certifikat, forklarer klubformand Elvin Frandsen og medlem Niels Christensen, der opfordrer nye dykkere til at sende en medlemsblanket, der ofte koster halvandet tusind kroner, mod den lokale dykkerklub:

- Som ny dykker er det en kæmpe fordel at være medlem af en klub, både for det sociale, oplevelsen og ikke mindst for sikkerheden, understreger de to fritidsdykkere overfor Minbaad.dk.

Køb brugt

Også det vigtigste dykkerudstyr kan til en start ofte lånes i klubberne, ligesom det flere steder under kurserne er muligt at leje udstyr for et beløb under en tusindekroneseddel.

Får koraller og forladte skibsvrag herefter et fast tag i den nye dykker, kan et besøg på diverse brugte udstyrssites på nettet være en fordel.

For mellem 3 og 4.000 kroner vil dykkeren ofte være godt svømmende, hvilket gør det let og sjovt at kunne skrive sit eget navn i våddragtens nakkemærkat:

- Hvis man så for alvor bliver bidt af det, kan man igen udskifte udstyret med noget bedre eller helt nyt. Det brugte udstyr vil ofte kunne sælges til den samme pris, som man i sin tid købte det for, forklarer Frandsen og Christensen.

Udstyrsliste for nye dykkere

De to frederikshavnere guider her den kommende dykker mod det mest nødvendige startudstyr:

• 7 mm våddragt

• Maske

• Snorkel

• Finner

• Blybælte

• BCD (opdriftsvest)

• Regulatorsæt

• En eller to dykkerflasker

content-loader
content-loader
content-loader