Gå til hoved-indhold
Udstyr
Som brændsel i petroleumsovnen kan eksempelvis bruges kaminx. Foto: Sara Sulkjær
Udstyr
Spanske kopper til kaffen kan købes fra 395,00 kr. for seks styk. Foto: Sara Sulkjær
Udstyr
For en startpakke med det spanske service må sejleren betale 1.379,00 kr. Foto: Sara Sulkjær
Udstyr
Christina Rosenkvist og de øvrige Palby-medarbejdere giver gerne gode råd om petroleumsovnen, servicen og andre produkter på Boat Show. Foto: Sara Sulkjær

Lav kaffe og opvarm samtidig båden med ny petroleumsovn

Få en kop varm kaffe i lune omgivelser med petroleumsovnen, der er væltesikret. Kaffen kan nydes i spanske krus.

Af Sara Sulkjær |

En frisk kop kaffe på en tidlig morgen. Det er en drømmestart for de fleste sejlere, men også en start, der kan blive en kold affære i det ofte kølige, danske vejr.

Med en 42 centimeter høj petroleumsovn ombord kan oplevelsen dog hurtigt gives en varmere karakter, når kaffe og varme produceres på én og samme tid:

- Ovnen giver en hurtig og god varme samtidig med, at du kan koge vand til kaffen eller lignende, forklarer Christina Rosenkvist fra Palby Marine

Tre-lags sikkerhedstank

Temperaturen kan den morgenfriske sejler selv styre med et justerbart termostat, ligesom han trods søvndrukne øjne ikke skal frygte at skabe ulykker på båden.

Ovnen er nemlig væltesikret og designet med en tre-lags sikkerhedstank for at forhindre lækage. I modsætning til gasovnene afhjælper petroleumsovnen, der kan købes fra 769,00 kr., samtidig sejleren med fugt ombord. 

2,5 liter lugtfri petroleum kan der være i tanken, som med et forbrug på 0,2 liter i timen kan levere utallige kaffekopper til den tørstige bådejer.

Spansk service i Danmark

Skal kaffen tilmed serveres i maritimt service, kan kopperne ligeledes findes på Boat Show.

Her er et spansk servicesæt i melamin netop landet på dansk grund. Et sæt, der kan stables og endvidere tåler opvaskemaskine og mikroovn i op til 90 sekunder.

- Samtidig kommer servicen med gummiringe, så det ikke glider under sejladsen, uddyber Rosenkvist, der har fået flere forespørgsler på maritim service i højere kvalitet. 

content-loader
content-loader
content-loader