Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- Selvfølgelig laver vi en kriseplan, men vi følger myndighederne og de læger, som er med til at vurdere tingene, siger den danske Chef de mission for OL, Søren Simonsen til dr.dk.

Klar med coronavirus-kriseplan til OL-sejlere og andre atleter

Den danske Chef de mission, Søren Simonsen, er ikke bekymret forud for OL, når det gælder coronavirussen. Direktør for legene i Tokyo, Toshiro Muto, er til gengæld ekstremt bekymret forud for eventen. Om 150 dage er der OL.

Af Troels lykke |

Der var godt med håndsprit i bagagen for den danske OL-delegation, som tirsdag formiddag landede i Tokyo.

Med kun 150 dage til den olympiske ild tændes på New National Stadium i den japanske hovedstad er en række sportschefer og den danske Chef de mission, Søren Simonsen, rejst mod øst for at besigtige forholdene. 

Det sriver dr.dk i en længere artikel.

Japan har det tredjehøjeste antal bekræftede tilfælde af coronavirus, kun overgået af Kina og Singapore, og det har tidligere fået den administrerende direktør for OL i Tokyo, Toshiro Muto, til at udtale, at han er ekstremt bekymret forud for OL.

Ingen bekymring i Japan

Den japanske bekymring mærker Chef de mission, Søren Simonsen, dog ikke, efter at den danske delegation er landet i Japan.

- Der er ingen bekymring herovre omkring virusset. Der er en masse, som går med masker, måske lidt flere, end der plejer, men det gør japanerne jo i forvejen på den her årstid, fordi de ikke vil smitte med alt muligt andet, siger Søren Simonsen, der heller ikke har taget de store forholdsregler i brug forud for besøget.

- Vi er ikke blevet anbefalet at gøre noget, og de siger også, at masker slet ikke hjælper. Vi har taget ekstra håndsprit med, og alle steder, vi kommer, står der også håndsprit. Så på den måde er det godt, at japanerne er et meget disciplineret folkefærd.

Klar med kriseplan

At der umiddelbart ingen bekymring er at spore hos japanerne og i den danske delegation, betyder dog ikke, at danskerne ikke har et arsenal af forholdsregler, som kan rulles ud, hvis situationen skulle ændre sig.

- Selvfølgelig laver vi en kriseplan, men vi følger myndighederne og de læger, som er med til at vurdere tingene. Så længe Udenrigsministeret og Tokyo 2020 ikke kommer med andre udmeldinger, bekymrer vi os ikke unødigt om det. Men kommer der en melding om, at nu skal vi tage det alvorligt og lave nogle forholdsregler, så gør vi det – og det kan vi gøre hurtigt.

OL afvikles fra 24. juli til 9. august. DIF forventer et dansk deltagerantal i omegnen af 90 til 100 atleter, mens der i alt forventes 11.000 atleter.

Kilde: Dr.dk

content-loader
content-loader
content-loader