Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her er ruten på 775 sømil.

Erichsen-brødre håber at kunne sejle Danmark Rundt Offshore på tre et halvt døgn

Havana-sejlerne Emil og Theis Midé Erichsen bliver såkaldte "On Board Reporters" på Bekknigs VO 65er Childhood, hvor de skal dokumentere rekordforsøget til TV2, men kommer samtidig til at tage aktiv del i sejladsen på 775 sømil. Den nuværende rekord lyder på tre døgn og otte timer.

Af Troels lykke |

Den nuværende rekord lyder på tre døgn og otte timer, men den har Emil Midé Erichsen en klar forventning om, at holdet kan slå.

- Vi håber på at kunne sejle ruten på to et halvt til tre døgn. Som vejret ser ud nu, skulle vi have en god chance for at slå "den gamle rekord", siger kendis-sejleren til TV2, hvor rekordforsøget bliver dokumenteret.

Besætningen vil sejle hele turen uden pauser, hvorfor døgnet ombord er delt op i vagthold, så de sejler på skift. Der er dog ikke meget søvn i vente, da alle mand skal på dæk, hver gang de skal lave en manøvre, skifte sejl eller lave en vending.

En anden rute end tidligere

"Den gamle rekord" er sat i citationstegn, fordi det er vigtigt at pointere, at den nuværende rekord er sat på en lidt anderledes rute, der startede ved Kielerkanalens udsejling og sluttede igen ved indsejlingen i Kiel.

Den "nye bane", som brødrene Midé Erichsen sejler med resten af besætningen, er den rute, der i fremtiden er godkendt af det internationale Sailing Council som den, man skal sejle Danmark Rundt efter.

Her går starten ud for Rømø senere i dag søndag, hvor der sejles styrbord om Jylland, rundt om Skagen ned gennem Øresund og ud og runde Bornholm, Christiansø og Gedser. Fyn Rundes ikke.

Skarpe tunger vil sige der ikke er nogen rekord at slå

- Det bliver på den rute, folk vil prøve at slå rekorden. Skarpe tunger vil sige, at der ikke er nogen rekord at slå, da vi er de første til at sejle den her rute, og det er som sådan rigtigt nok. Men det, jeg hæfter mig ved i forhold til en rekord i Danmark Rundt, er, at den nye rute, vi skal sejle, er en smule længere end den under den gamle rekord. Så derfor snyder vi ikke med en kortere distance, forklarer Emil Midé Erichsen.

Her følger du med

Følge med i morgen, når trackingen starter. Der kommer et link op på www.rounddenmarkrace.com, hvor der også vil være opdateringer fra besætningen om bord på VO65eren.

Også på Round Denmark Races Facebook side www.facebook.com/danmarkrundtsinglehand/ kommer der opdateringer.

Kilde. TV 2 - klik og se hvem der sejler med, der bliver temmelig mange om bord, herunder jordomsejleren og prof-sejleren Jens Dolmer og OL-bronzevinderen Katja Salskov-Iversen.

content-loader
content-loader
content-loader