Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Granada 24'eren ligger nu på Tisvildelejes parkerings. Tilsyneladende er påhængsmoteren fjernet fra båden. Foto: Daniel Faber Threms

Strandet Granada 24 er flyttet til parkeringsplads i Tisvildeleje

Sejlbåden, der for tre uger siden stødte på grund ved den nordsjællandske sommerhusby, er nu fjernet fra strandbredden. - Jeg tvivler på, at den kommer ud at sejle igen, forudser den lokale sejler, Daniel Faber Threms.

Af Sara Sulkjær |

En grøn sejler i en ældre Granada 24 med kurs mod varme himmelstrøg. En interessant cocktail, der torsdag den 9. januar endte i en brat rystetur for bådens 42-årige ejer, Rudi Nielsen.

I jagten på et tiltrængt hvil gik førtidspensionisten på grund ved molen i Tisvildeleje. En mole, der, hvis søkortet nærlæses, ikke er skabt til stop-overs for trætte sejlere, da vanddybden i området er stærkt begrænset.

Kølen besøgte derfor havbunden, hvorefter det blot gik én vej for Granada 24'eren: Mod strandbredden.

En ren udgift

Nu, tre uger senere, behøver nysgerrige ikke længere at stige ud af bilen og begive sig mod stranden for at aflægge den grundstødte båd et visit. Allerede på parkeringspladsen bliver de lokale mødt af båden, der under strandingen har pådraget sig tydelige knubs:

- Ugen efter uheldet blev den afrigget og løftet derop. Hvem, der har gjort det, ved jeg ikke, fortæller lystsejler Daniel Faber Threms, der i weekenden lagde vejen forbi Granadaen, til Minbaad.dk.

Hvor længe den 24 fod lange lystsejler kommer til at lægge på parkeringspladsen er uvist. Ifølge Faber Threms er der ikke kontakt til ejeren, der inden uheldet netop havde købt Granadaen i Nykøbing Sjælland.

- Det ser ikke ud til, at den er i særlig god stand. Det er en ren udgift at få den fjernet, så jeg tvivler på, at den kommer ud at sejle igen, forklarer Faber Threms. 

I stedet forudser lystsejleren, at de offentlige myndigheder i sidste endte vil tage sagen i egen hånd, skære båden op og fjerne den fra det populære, nordsjællandske turistmål. 

Granada 24-ejer var heldig

Trods de barske fremtidsudsigter, der lurer i horisonten, bør sejleren, ifølge Faber Threms, være lettet. 

-  Han var heldig. Vejret var godt, og båden lå let tilgængeligt, ellers kunne det være blevet en bekostelig affære, understreger han.

Da en mindre sejlbåd sidst gik på grund i området, var scenariet således et ganske andet. Her måtte ejeren grave dybt i pengepungen, da båden gik på grund ved Skt. Helene. 

Et område, der ikke kan nås fra et køretøj, hvorfor den grundstødte båd for at fjernes måtte skæres i mindre stykker, et tidskrævende og dermed også bekosteligt arbejde.

content-loader
content-loader
content-loader