Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bekking, Dolmer og gaster krydser ved Kullen på vej ind i Øresund. Der forventes billeder af båden senere, da fotograf Peter Brøgger er ved Dragør nu og venter Childhood ved cirka 20 tid i aften.

Bekking tæt på Øresund - krydser med kun 8 knob - hård kulling ventes ved Bornholm

Round Denmark Race. Det bliver benhårdt kryds fra Bornholm mod Gedser med i 27 til 35 knobs vind i den uregerlige Østersø, ser det ud til. For 16 timer siden vurderede Bouwe Bekking af VO 65eren Childhood1 vil være i Aarhus onsdag morgen og slå 8 timer af hidtil rekord.

Af Troels lykke |

Childhood1, den hollandske VO 65er, ligger nu syd for kullen, og sejlede da vi så sidst kun 8 knob, båden har måske modstrøm. Samtidig krydses der, da vinden er gået fra vest til syd.

Det kan også betyde kryds gennem Øresund, hvor danske sejlere kan få et glimt af den coole jordomsejler, der har været med i Volvo Ocean Race, hvor netop Bouwe Bekking var skipper.

Morten Brandt fra Shorthand laver PR for sejladsen og han forventer at få et liveinterview med besætningen, når de er i Øresund, det kan du se på www.rounddenmarkrace.com

Brandt fortæller til minbaad.dk at de organsationen bag Round Denmark Race, Sailing Aarhus, Aarhus Internationale Sejlsportscenter og Shorthand, har sendt fotograf Peter Brøgger til Dragør, for at få fotos af Childhood1.

- Peter Brøgger ligger ved Dragør og tager foto for os, han forventer at Childhood1 er der ved 20 tiden i aften, siger Morten Brandt, der er vældig glad for at Bekking netop har valgt Round Denmark Race.

Sejlads rundt om Danmark skal starte i Danmark

- For os er det her en god mulighed for at promovere sejladsen næste år til juni, og at det fremover er den rute man vil sejle i Round Denmark Race. Vi synes det er mærkeligt at en sejlads Danmark skal starte og slutte i Tyskland, men faktisk var det Bouwe Bekking, der kom til ideen til at starte i Danmark og slutte i Danmark, siger Morten Brandt til minbaad.dk.

Rekord i sigte på 775 sømil tur

- Bouwe Bekking har fortalt mig for 16 timer siden, at de vil være i Aarhus tidligt onsdag morgen, og sker det,  vil det være omkring 8 timer hurtigere end den hidtidige rekord rundt om Danmark. Men der er lovet 27 til 35 knobs vind, når holdet skal kryds fra Bornholm mod Gedser, så alt kan ske, siger Morten Brandt.

Brandt håber at sejlere vil tage fotos og sende dem til info@rounddenmarkrace.com så får de wild card til sejladsen næste år i juni. Send også gerne til troels@minbaad.dk evt. på mobil 21665737. Tak.

Følg sejladsen her

https://sport.tv2.dk/2020-06-28-foelg-beha-soennernes-rekordforsoeg

www.rounddenmarkrace.com

Her kan du lige nu se hvor VO65eren befinder sig. (Tracking)

content-loader
content-loader
content-loader