Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Nødraketterne når en højde på mindst 300 meter og kan ses i flere sømils afstand. Arkivfoto

Dansk Søredningsselskab i opråb til sejlerne: Lad nødraketterne blive i posen nytårsaften

Affyring af nødraketter uden fare er ikke blot ulovlig. Nødstedte sejlere kan ligeledes miste den nødvendige og akutte hjælp, hvis redningsfolk bruger unødvendige ressourcer på at lokalisere ulovligt affyrede raketter.

Af Sara Sulkjær |

Nytårsaften står for døren. En aften, der for flere er tæt forbundet med batterier, knaldperler og flotte raketter. 

 

Netop sidstnævnte får hvert år flere sejlere til at sende deres udløbne nødraketter mod nattehimlen i et forsøg på hurtigt, nemt og enkelt at bortskaffe de aldrende nødsignaler.

Aktion uden grund

Den tilsyneladende uskyldige affyring kan dog få store konsekvenser. Ikke blot for sejleren selv, men også for eventuelle kollegaer, der befinde sig i en reel fare på havet:

- Du risikerer, at der bliver igangsat en aktion, som gør, at andre ikke kan få dem hjælp, som de kunne have brug for, noget som i værste fald kan koste liv, påpeger Dansk Søredningsselskabs afdeling i København på Facebook.

Samtidig er det ulovligt at affyre nødsignalerne, når der ikke er fare, hvorfor sejleren kan forvente at modtage en bødestraf i E-boks, hvis en ulovlig affyring opdages.

Hold de frivillige hjemme

For søredningsselskabet og dets frivillige reddere er opfordringen derfor klar - bortskaf nødraketterne på anden vis og glæd dig i stedet over det øvrige fyrværkeri nytårsaften: 

- Lad dem blive i posen, nyd det andet flotte fyrværkeri og hold både beredskab samt de frivillige hjemme, understreger søredningsselskabet. 

Kilde: DSRS - København

content-loader
content-loader
content-loader