Gå til hoved-indhold
Udstyr
SplashDrone 3+ er det seneste skud på SwellPros drone-stamme. Foto: PR-foto
Udstyr
SwellPro har som de første lanceret vandtætte droner til almene brugere. Foto: PR-foto

Lav flotte 360 graders optagelser af båden med den vandtætte SplashDrone3+

Et 4K-kamera og en god portion træning gør det muligt at fange unikke billeder af båden for anker eller til havs. Smart ’circle flight’-mode betyder, at dronen egenhændigt kan kredse om båden.

Af Sara Sulkjær |

En hvid sejlbåd, der omkranset af klart havvand fremvises i et 360 graders videoklip. Optagelser, der ikke sjældent har fundet vej til Tv-stuen, når familien Behas eventyr i ’Kurs mod fjerne kyster’ er tonet frem på TV 2. 

De flotte billeder er nu ikke længere blot tilgængelige med en af Danmarks førende Tv-kanaler i ryggen.

Dronen flyver i cirkel

Med den orange SplashDrone3+ fra SwellPro er det muligt for den almene lystsejler på videobånd at fange båden på såvel idylliske ankerpladser som under flotte sejladser:

- Når du står et givent sted, i dette tilfælde på båden, kan dronen lave en cirkel omkring dig og filme hele vejen rundt. På den måde er det let at skaffe en 360 graders film af båden, forklarer Rasmus Krogh Nielsen, forhandler af produktet, til Minbaad.dk.

Det er den såkaldte ’circle flight’-feature, der er garant for optagelserne, ligesom også ’follow me’-funktionen, hvor dronen på en given afstand følger båden, kan hjælpe sejleren på vej mod de unikke filmoptagelser.

Optagelser, der takket være dronens status som værende vandtæt kan foretages i både tørt og regnfuldt vejr.

Bølgegang kun for den øvede

Selv med et vandtæt design undgår brugeren dog ikke vise udfordringer, når dronen hives ombord på sejlbåden.  

Således er produktet kalibreret til at kunne lette ved forholdsvis stabile forhold, når der flyves i den normale GPS-funktion. Skal man lette ved voldsom bølgegang, gøres dette i ATTI-mode, hvilket er en manuel indstilling og kræver mere øvelse.

- Det er en sikkerhed, der er bygget ind i samtlige droner, så man ikke risikerer, at dronen letter skævt. Når først dronen er én meter over jorden, retter den sig på og følger GPS-signal samt gyro-retningen, forklarer Krogh Nielsen.

Flotte billeder kræver træning

Sikkerheden er dermed i højsædet på dronen, der uden problemer kan flyves af nye piloter. Den solidt designede drone er, ifølge forhandleren, let og enkel at flyve, alt imens dens vandtætte karaktertræk gør eventuelle fald i vandet langt mere risikofri.

Indstillingen af 4K-kameraet, der tager 16 megapixels-billeder og i løssalg koster 6.000 kr., kan til gengæld sætte selv den dygtigste pilot på prøve:

- Kameraet er som standard sat på autoindstilling af blænde, ISO, lys og så videre. Det kræver en vis kendskab til fotografering og videooptagelse at indstille dette manuelt, præcist som et håndholdt kamera. Men når man lærer det, er der ingen tvivl om, at man virkelig kan lave flotte billeder, understreger Rasmus Krogh Nielsen.

Splash-dronen med tilhørende kamera kan købes for 15.995,00 kr. inkl. moms hos ProShop her.

content-loader
content-loader
content-loader