Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Familien Hestbæk sejlede en imponerende indledende serie, men fejlede i den sidste sejlads. Foto: Kenneth Bøggild

Familien Hestbæk viser storform i matchrace - men sjælden kommunikationsfejl koster sejren

Det uhøjtidelige klubmesterskab i Vallensbæk havde flot besøg af tre generationer fra den dygtige sejlerfamilie. I finalen måtte holdet dog se sig slået af Team Sodemann med Mikkel Styrbjørn Hartvig Andersen i spidsen. Vallensbæk-sejler Kenneth Bøggild skriver fra stævnet.

Af Kenneth Bøggild |

Efter indkøbet af to J/80’ere har Vallensbæk Sejlklub genoplivet en gammel tradition for afholdelse af Danmarks hyggeliste og mest uhøjtidelige matchrace-klubmesterskab. 

Årets mesterskab løb af stablen søndag den 31. oktober. Som altid blev sejlerne mødt af en komplet morgenbuffet og stille loungemusik, som til året stævne var over temaet ”søndagsjazz”.

100 % efter sejlernes principper

Efter at depoterne var fyldt op, var det tid til at komme på vandet. Her var det noget nær perfekte betingelser i det enestående efterårsvejr, 3 – 4 m/s, sol, og ja vel nærmest sommerlige temperaturer. 

Mesterskabet blev afviklet med en indledende serie bestående af tolv sejladser og en afsluttende finale, hvor der skulle sejles bedste af fem sejladser. Hvis der var pointlighed, var der fastlagt afviklingsregler, så der kunne sejles petitfinaler.

Inden det store søslag skulle slås, blev det aftalt sejlerne imellem, hvordan tingene skulle afvikles, da mesterskabet netop altid afvikles 100% på sejlernes betingelser.

Efter fælles tilrigning og sejlads til kapsejladsområdet, som lå i havnen, var det til tid det hyggeligse og uhøjtidelige klubmesterskab. Et mesterskab, som på trods af sin uhøjtidelige stemning tiltrækker stærke sejler og sammensatte besætninger med styrket mandskab fra andre sejlklubber. 

Hestbæk med maksimumpoint

I de tolv indledende sejladser stod det hurtigt klart, at to besætninger skilte sig ud. Det var de lokale helte med kun to besætningsmedlemmer, hvoraf én havde flyvende udskiftning. Disse to besætninger, Team Pedersen og Team Bigboat kæmpende indædt om tredje- og fjerdepladsen - så intensivt, at der aldrig rigtig var spænding om, hvem der skulle gå videre til de afgørende finaler. 

Team Sodemann med Mikkel Styrbjørn Hartvig Andersen ved roret og Christian Grønborg på storsejlet sejlede ligeledes stærkt fra starten. Dog var det familien Hestbæk med tre generationer ombord, der vandt alle sine indledende sejladser og derved sluttede med maksimumpoint.

Finalen skulle dermed stå mellem Team Sodemann med Mikkel Styrbjørn Hartvig Andersen og familien Hestbæk/Team Quintus, da Team Petersen og Team Bigboat i sin interne dyst om tredjepladsen havde sejlet sig helt ud af den afgørende finale.

En afgørende femte sejlads

Bedst fra start kom Team Sodemann, som vandt de to første finalesejladser. Familien Hestbæk var dog ikke slået endnu, og med to sejre i træk skulle femtesejlads tages i brug. 

Efter en sjælden kommunikationsfejl ombord hos familien Hestbæk kom Team Sodemann atter bedst fra start. Sejladsen sluttede derfor med Team Sodemann med Mikkel Styrbjørn Hartvig Andersen på roret som vinder – og som samlet titeltager ved årets store finale.

Den stolte besætning kunne dermed hjembringe den ny indstiftede vandrepokal ”Udstoppet svane på imiteret mahogni”, som pynter i ethvert hjem.  

17 sejladser blev der afviklet på mindre end 5 timer, så endnu en herlig dag i Vallensbæk Sejlklub, og det med et minimum af frivillige. To ankerpersoner og publikummer som hjælpende hånd på horn, flag og lignende. 
På skiftebroen var der kaffe, kage og vand til deltagerne og de mange publikumer, som valgte at overvære sejladserne.

Podieplaceringerne:
Guld: Team Sodemann - Mikkel Styrbjørn Hartvig Andersen
Sølv: Team Quintus - Fam. Hestbæk
Bronze: Team Pedersen

Se billeder fra mesterskabet her.

content-loader
content-loader
content-loader