Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den 11 meter lange katamaran tog vand ind efter mødet med en klumpfisk. Foto: Marine Rescue NSW / Facebook

Katamaran rammer klumpfisk og synker ved Australien

Tre sejlere blev reddet under aktionen, der fandt sted tirsdag eftermiddag lokal tid. En klumpfisk kolliderede med den nyindkøbte båd.

Af Sara Sulkjær |

Glæden blev kort for tre sejlere nær Australien. For få dage siden gik besætningen ombord på deres nyindkøbte, 11 meter lange katamaran. Tirsdag sank båden til bunds. 

En klumpfisk, der betegnes som den tungeste benfisk og angiveligt kan blive op til 3,33 meter og ramme en vægt på 2.300 kg, kom tilsyneladende i vejen for katamaranen, der efterfølgende tog vand ind for til sidst at overgive sig til det våde element.

EPIRB blev afgørende

Med en EPIRB i hånden gik besætningen ombord i to gummibåde, alt imens en redningsbåd og en helikopter satte kurs mod området for at redde de nødstedte. Det lykkedes. 

- Signalet fra besætningens EPIRB lokaliserede hurtigt det ramte fartøj, understreger Marine Rescue NSW, der deltog i redningsaktionen, på sin Facebookside.

13 sømil øst for Green Island, Ulladulla på den australske østkyst fandt redderne de uheldige sejlere, der oprindeligt havde sat kursen mod Bermagui, New South Wales.

Fast grund i Ulladulla

Dén destination må sejlerne have til gode. I stedet blev de nødstedte bragt til Ulladulla af redderne fra UL30:

- Da UL30 ankom til den ramte katamaran lige efter kl. 14.00 (lokal tid, red.), tog UL30 besætningen på tre ombord og bragte dem derefter sikkert tilbage til den faste grund ved Ulladulla med alle ombord i god behold, fortællerne redderne om tirsdagens aktion.

Kilde: Marine Rescue NSW

content-loader
content-loader
content-loader