Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
C-foils vil løfte båden en anelse ud af vandet på slørende kurser, og sikre at båden ikke driver for meget på kryds og giver en bedre højde til vinden. PR-tegning

Sådan vil den nye ClubSwan 80 se ud - C-foils skal løfte båden lidt ud af vandet

ClubSwan 80 bliver langt mere ekstrem end ClubSwan 50. Den nye båd bliver nemlig med en 6,3 meter køl, der kan svinges til luv. Alt sammen for at øge stabiliten og for at spare 10 gaster på kanten.

Af Troels Lykke |

- ClubSwan 80-projektet blev født af to grunde: Den ene, fordi vores linje fortjener en ny yacht af denne slags, og den anden fordi vi i Maxi-virkeligheden mangler en båd som denne til kapsejlads, forklarer Enrico Chieffi, Nautor Group Vice President.

ClubSwan 80 bliver nemlig en båd til de store Rolex-sejladser, hvor der tales om, at båden vil skabe en mindre revolution med dens C-foils, der måske vil løfte båden en anelse ud af vandet på slørende kurser, og sikre at båden ikke driver for meget på kryds og giver en bedre højde til vinden. Også ClubSwan 36 har C-foils.

Båden vil være meget spartansk om læ, hvilket er smart, da en gigantiske gennaker vil kunne trækkes ned gennem kahytten, når den skal hales i kapsejlads.

ClubSwan 80:

LOA: 23,99 m

LWL: 23,89 m

Bredde: 6,00 m

Dybde: 6,30/4,50 m

Krydsstel: 440 kvm

Materiale: Kulfiber

Ror: Dobbeltror

Pris: Ukendt

Læs mere hos Nautor Swan

content-loader
content-loader
content-loader