Gå til hoved-indhold
Småbåde
622SPD Classic er én af Anytecs forårsnyheder. Foto: Anytec

I Sverige er det klassiske blevet moderne: Anytec finder tilbage til rødderne med to Classic-både i aluminium

To alu-både på 26 og 22 fod skal føre svenske Anytec tilbage til de modeller, der for tyve år siden gav succes i det svenske øhav. Særligt svenskernes mindste 2021-nyhed er oplagt til familiesejleren, der drømmer om at tage gæster med på tur.

Af Sara Sulkjær |

Et fuldsvejst design, skarpere skrog og en højere fart. For tyve år siden søsatte svenske Anytec en ny generation af både i aluminium, der var med til at hæve standarderne i Sveriges skærgård.

Nu, to årtier senere, vender værftet tilbage til dets rødder med aluminiumsbådene 750SPD og 622SPD. To modeller, der begge bærer tilnavnet 'Classic' - men tag ikke fejl. Bådene er hverken støvet frem fra et andet århundrede eller ført tilbage til 90'ernes standarder:

- For os er klassisk lig en kombination af et fejlfrit design, gennemprøvet funktionalitet og ikke mindst vores mange års praktiske erfaring med modellen, der skabte basen for vores design og produktion, påpeger Anytec på deres hjemmeside.

Til fragt og turister

Erfaringen har Anytec importeret direkte til de to 2021-nyheder, der begge kan anvendes til såvel fritidsbrug som til mere erhvervsmålrettet sejlads. Ikke mindst den største nyhed, 750SPD, der har en længde på otte meter, er med sin store rummelighed i bådens stævn oplagt til erhvervsbrug. 

- Med dens store overfladearealer i front af bådens prædikestol og et holdbart skrog har modellen været en pålidelig arbejdshest, bragt turister på hvalsafari i det nordlige Norge, fragtet materialer i øhavet og hjulpet enhver til at nyde et problemfrit sejlerliv, skriver Anytec om båden.

Et stift skrog, der øger 750'erens performance i al slags vejr, samt bådens topfart på op til 50 knob gør blot båden desto mere velegnet som arbejdsbåd.

Nem at sejle

Også 622SPD kan gøre sig på arbejdsmarkedet, men båden henvender sig dog grundet sin størrelse i højere grad til den glade lystsejler, der ønsker at invitere familien på sejltur i en let og manøvredygtig båd.

- Nem at navigere på alle søveje og i havne takket være dens skarpe skrog og lille vindoverflade, lover Anytec og fremhæver desuden bådens rummelighed, der skaber plads til gæster og vandsportsudstyr.

Specifikationer - 750SPD Classic:
Længde: 8,08 m
Bredde: 2,32 m
Dybgang: 0,5 m
Hestekræfter, max: 300 hk
Vægt uden motor: 1.309 kg
Topfart: 30-50 knob
Tank: 230 l
Passagerer: 6

Læs mere om 750SPD her.

Specifikationer - 622SPD Classic:
Længde: 6,76 m
Bredde: 2,26 m
Dybgang: 0,51 m
Hestekræfter, max: 200 hk
Vægt uden motor:
Topfart: 25-48 knob
Tank: 170 l
Passagerer: 6

Læs mere om 622SPD her.

Kilde: Anytec

content-loader
content-loader
content-loader