Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Comanche vinder det 42. Rolex Middle Sea Race - alternativ mållinje måtte i brug

For første gang i sejladsens historie blev mållinjen i Middelhavssejladsen flyttet. Det skete, da en faretruende vejrudsigt dukkede op i horisonten. Comanche, der fuldførte på den oprindelige bane, tager den samlede sejr.

Af Sara Sulkjær |

Selvom den 100 fod lange Comanche-båd var den første kølbåd til at krydse mållinjen, var det længe uklart, hvorvidt den hurtige kapsejler kunne bryste sig af titlen som den samlede vinder af årets Middle Sea Race.

Ikke mindst en udfordrende vejrudsigt, der tvang arrangørerne til at flytte mållinjen, gjorde regnskabet avanceret. En målstreg, der blev flyttet for første gang i sejladsens 42 år lange historie.

Potentiel fare

Det var først to døgn efter maxi-bådens ankomst, onsdag den 27. oktober om morgenen, at vejrudsigten ændrede sig så drastisk, at linjen måtte omplaceres.

- Beslutningen om at påkalde Sailing Instruction (SI) 11.3 blev truffet efter nøje overvejelser af det skiftende vejrmønster og den potentielle fare for de både, der stadig sejlede, når de nærmede sig mål, forklarer Peter Dimech, Royal Malta Yacht Club (RMYC), på sejladsens hjemmeside.

Endnu 23 både var på dette tidspunkt fortsat kapsejlende. Både, der dermed alle kunne fravriste Comanche den samlede sejr efter måltal.

En time hurtigere

Det blev ikke tilfældet. Med en korrigeret tid til den alternative mållinje i IRC Class One på 3 dage, 6 timer, 30 minutter og 20 sekunder var Comanche lidt over en time hurtigere end Sunrise på andenpladsen. 

I spidsen for den 23 mand store besætning stod Mitch Booth, ligesom også dygtige sejlere som Tom Slingsby og Will Oxley var ombord.

Se flot preview fra sejladsen øverst i artiklen. 

Kilde: Rolex Middle Sea Race

content-loader
content-loader
content-loader