Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det er målet, at såvel tur- som kapsejlere vil få glæde af den nye First 36. Foto: Beneteau

Beneteau First 36 skal bygge bro mellem racer- og familieklassen

Muligheden for sjov kapsejlads og længere ture med god plads til hele familien kombineres i First 36. Båden er den første i racer-cruise-serien, der er skabt i et samarbejde mellem Beneteau og Seascape.

Af Sara Sulkjær |

For tre år siden allierede franske Beneteau sig med det moderne Seascape-værft, der er kendt for deres planende sportsbåde. Målet var klart: En ny, hurtig og innovativ First-serie skulle ramme havoverfladen.

Det lykkes. Nu tager alliancen ét skridt videre og lancerer deres første båd i den såkaldte racer-cruise-serie: Beneteau First 36’eren:

- Den bliver mere levende og lettere end de fleste både, du kan købe. Den slår bro over kløften mellem sportsbåde og familie-cruisers, forklarer Giovanni Belgrano fra Pure Design Engineering, der sammen med en række eksperter slår stregerne til verdensnyheden.

Rummelighed som 40-fods båd

Hurtige kapsejlere på 14, 24 og 27 fod er fulgt i kølvandet på de to værfters samarbejde. Også den nye First 36 skal præstere på kap-banen, men skal samtidig indbyde til tursejlads med familie og venner ombord. 

Designerne har derfor skelet til de i forvejen søsatte First-både i arbejdet med klassens nye 36-fods båd, der er designet af sejlere til sejlere og dermed ikke har unødvendige features ombord:

- Takket være bådens bredde og moderne skrog vil den største rummelighed i dens klasse skabe komfort, som kan sammenlignes med den succesfulde Beneteau First 40.7 med masser af smarte løsninger, der gør dét at bo ombord til en stor oplevelse, lover Beneteau på sin hjemmeside.

Et stærkt team

Det er langt fra et tilfældigt team, som Beneteau og Seascape har samlet omkring First 36’eren. En række af de mest populære designere er ombord. Få overblikket herunder: 

• Konstruktionsteknik: Pure Design & Engineering (NZL). Kendt for TP52’erne, Ineos’ AC75 og IMOCA 60’erne.

• Skibskonstruktør: Samuel Manuard (FRA). Han er i øjeblikket det mest populære navn i IMOCA 60-klassen efter at have domineret Mini-klassen og Class 40. Han designede også den syvende generation af First og First SE-bådene, der har længder mellem 14 og 27 fod. 

• Design: Lorenzo Argento (ITA). First 36 følger det samme design som sin ældre søster, First Yacht 53. 

• Gigodesign (SLO). Designforskning og innovationsindsigt i dette Red Dot-belønnede industrielle designstudie var afgørende for at indlede projektet i den rette retning.

Læs mere om Beneteau First 36 her.

Kilde: Beneteau

content-loader
content-loader
content-loader