Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danmarks store sejlsportsstjerne og OL-guldvinder, Anne-Marie Rindom. Foto: Peter Brøgger

Ny rekord: Alle OL-sejlere slutter i medal race - se Brøggers gallerier fra de fem finalesejladser

For første gang nogensinde formår samtlige danske sejlsportsatleter at kvalificere sig til de afgørende medal races ved OL. Minbaad.dk's fotograf Peter Brøgger fulgte sejlerne fra start til slut.

Af Sara Sulkjær |

Containerne pakkes sammen, og kursen vendes mod Danmark. For de otte danske sejlere, der repræsenterede de danske farver i Tokyo, er de olympiske lege forbi. 

Men hvilke lege. Med fem medal races af fem mulige har sejlerlandsholdet sat ny rekord, hvilket betød, at samtlige atleter endvidere formåede at slutte i top-8. 

Ét medal race blev til guld

Stærkest står dog Laser Radial-sejlernes medal race. Sejladsen, der sikrede Anne-Marie Rindom en imponerende, dansk guldmedalje - og en medalje, der samtidig er den første af guld til en kvindelig, dansk sejler i 25 år.

Begejstringen var tydelig, da Rindom efter en hård fredag kunne løfte hænderne i vejret i Tokyo. Det samme var de, da det de følgende dage var landsmændenes tur til at jagte medaljer:

- Jeg synes, vores hold er så mega sejt. Vi bakker hinanden op og hjælper hinanden, og så synes jeg bare, vi er mega gode, fortæller Anne Marie Rindom til Facebooksiden 'Danmark til OL'.

Se Peter Brøggers flotte billeder fra Rindoms og de øvrige fire medal races herunder:

content-loader
content-loader
content-loader